Haddi de hukuku da bilin artık

Güncelleme Tarihi:

Haddi de hukuku da bilin artık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Yargıyı siyasallaştırıyor’ iddiasıyla vesayet düzenlerini sürdürmek isteyenlere, yargının demokratikleşmesine direnenlere, gerçek demokrasi nedir gösterelim diyoruz. Yürütmeye seçim yasaklarını hatırlatıp, kendileri ‘hayır’ propagandası yapan yargı bürokrasisi artık haddini de, hukukunu da bilsin istiyoruz” dedi.

Erdoğan, Bursa Fomara Meydanı’ndaki mitingte özetle şöyle dedi:
Baykal’a: Bir kasetle duman oldu

Eski genel başkan, bugün (dün) açıklama yapmış. ‘Eğer evet çıkarsa Türkiye bölünür.’ Senin hayatın zaten bunlarla geçti. Bir kasetle duman oldun gittin. Söylemeyecektim, konuşmayacaktım, en sonunda konuşturttu. ‘Evet’ ile Türkiye bölünürmüş... Ya sen bu milletin iradesinden ‘evet’ çıkarsa nasıl olur da Türkiye bölünür dersin? Bunların milli iradeye saygısı yok. Yıllarca hep bunu söylediler. ‘Eğer AK Parti kazanırsa rejim tehlikededir’ dediler. Ne oldu? Herkes huzur içinde. Türkiye dünyada saygın bir ülke haline geldi.

Gerçeker’e: Cübbeni çıkar

‘Bu yasa çıkarsa yürütmeyle yargının arası açılır.’ Bunu Yargıtay’ın Başkanı söylüyor. Çok üzüldüm. Zaten sen kararını vermişsin. Sen siyasi misin yav? Bu hazırlıklar yapılırken Adalet Bakanım sizleri ziyaret etti, bunu anlattı. Şimdi nasıl kalkıyorsun da bunu söylüyorsun. Hem de kimin karşısında bu konuşmayı yapıyor? Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın karşısında yapıyor. Cumhurbaşkanı’nı; Cumhurbaşkanı’nın karşısında milletin huzurunda eleştiriyor? Anayasa Mahkemesi, itiraz yapılmış, üzerinde çalışmış, nihai kararını vermiş, bu değişiklik metni ortaya çıkmış. Şimdi nasıl oluyor da bunu konuşuyorsun? Kendileri eleştirildiği zaman isyan ama, Anayasa Mahkemesi’ni ve şu anda halka giden bir metni kalkıyor bir siyasi gibi eleştiriyor. Bu nasıl bir yaklaşım? Eğer yüreğin varsa çıkar cübbeni çık meydana.

İstanbul’da yarım milyon

Kardeşlik dedik, birlik dedik, bütünlük dedik. İstanbul’da yarım milyon kardeşimizle tüm Türkiye için ufuk dedik, vizyon dedik, hak dedik, adalet dedik. Bugün Bursa’da adalet diyoruz, hukuk diyoruz, özgürlük diyoruz, ileri demokrasi diyoruz, ‘evet’ diyoruz.

Fatih’in Nizam Camisi’ni açtık

Kadir Gecesi’nde Karadağ’ın başkenti Podgorica’da sessiz sedasız bir açılış gerçekleşti. Fatih Sultan Mehmet, Balkanlara ulaştığında şehitlerimiz için bir mezarlık yaptırdı. O mezarlığa bir de cami inşa edildi, Nizam Camisi. 1931 yılında Kadir Gecesi teravih namazından sonra ibadete kapatıldı. Geçtiğimiz pazar akşamı, Kadir Gecesi’nde 79 yıl sonra Nizam Camisini çok şükür tekrar ibadete açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!