Hacker'lar süper bilgisayar ağlarına sızdı

Güncelleme Tarihi:

Hackerlar süper bilgisayar ağlarına sızdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2004 15:00

ABD’nin önde gelen akademik ve araştırma kurumlarındaki süper bilgisayarların son haftalarda bilgisayar korsanlarının saldırılarına maruz kaldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Hacker’ların sızdığı süper bilgisayar sistemlerinin bulunduğu kurumlar arasında Stanford Üniversitesi, San Diego Süper Bilgisayar Merkezi ve Illinois Üniversitesi var. Hükümet tarafından desteklenen ve çok sayıda süper bilgisayarı birbirine bağlamaya yönelik TeraGrid projesi de saldırılardan nasibini aldı.

 

TeraGrid yetkililerinden Catherine Foster, son haftalarda sistemlere izinsiz girişler olduğunu belirtmekle birlikte, süper bilgisayar ağlarının zarar görmediğini ve veri kaybının olmadığını söyledi. Foster, saldırıların hacker’ların kendilerini ispatlama çabası olarak yorumladı.

 

Mart ayında başlayan saldırılar sırasında bazı TeraGrid bilgisayarlarının ağ bağlantısını kesmek zorunda kaldıklarını söyleyen Foster, bu hafta sonu itibariyle tüm sistemlerin normale döneceğini kaydetti.

 

Haberin Devamı

Foster’ın saldırıların tehlikeli olmadığını belirtmesine rağmen, bazı güvenlik uzmanları hacker’ların bu tür ağlara sızmasının internetin geneline yönelik potansiyel saldırı tehdidi oluşturduğunu düşünüyor.

 

Internet Security Systems yetkililerinden Peter Allord’a göre bilgisayar korsanlarının üniversite ve araştırma kurumlarını tercih etmesinin nedeni bunların sahip olduğu güçlü bilgisayarlar ve sunduğu yüksek bant genişliği. Allord, bu imkanların internete büyük darbe vurabilecek bir saldırı için kullanılabileceğine inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!