Hacker saldırılarında büyük artış

Güncelleme Tarihi:

Hacker saldırılarında büyük artış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 11:31

Sonuçları dün açıklanan yeni bir araştırmaya göre, son altı ayda, şirketlerin uğradığı hacker saldırıları, şirket başına yüzde 80 arttı. Hacker saldırılarının büyük bir çoğunluğunun ABD kaynaklı olduğu belirtilen araştırmada, İsrail'in de "onbin internet kullanıcısı" başına en çok hacker saldırısı meydana gelen birinci ülke olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Bilgisayar güvenliğini izleme konusunda faaliyet gösteren Riptech şirketinin yaptığı araştırmaya göre, 2001 yılının ikinci yarısı hacker'ler açısından oldukça hareketli geçti. Tam 128 bin 678 hack olayının gerçekleştiği altı aylık dilimde, en çok, yüksek teknoloji, finans, medya ve enerji alanında faaliyet gösteren şirketler hack saldırılarına maruz kaldı.

TÜRKİYE DE HACKER LİSTESİNDE

Ortalama onbin internet kullanıcısı başına düşen hack saldırısı listesinin en başında İsrail yer alırken, onu Hong Kong, Tayland, Güney Kore, Fransa, Türkiye, Malezya, Polonya, Tayvan, ve Danimarka izledi. Araştırma, şirketin 25 ülkedeki 300 müşterisine ait internet kayıtları izlenerek yapıldı.

Riptech'in araştırmasına göre, hacker saldırılarının yüzde 30'u ABD'de gerçekleşiyor, bu rakamın en yakın ülkenin iki katından fazla olduğu belirtiliyor. Ancak ABD'de onbin internet kullanıcısı başına 3.5 hack saldırısı düşerken; İsrail'de bu rakam onbin internet kullanıcısı başına 26'yı buluyor.

Toplam hacker saldırısı rakamlarına bakıldığında birinci sırada yer alan ABD'nin ardından Güney Kore, Çin, Almanya, Fransa, Kanada, Tayvan, İtalya, İngiltere ve Japonya geliyor.

Araştırma, Ortadoğu'dan gelen hack saldırılarının enerji şirketlerini hedef aldığını, Asyalı hacker'ların hedefinin ise yüksek teknoloji ve finans şirketleri olduğunu gösteriyor. Hacker'ların saldırı amaçları siyasi eylemler, sanayi casusluğu ve hırsızlık olarak sıralanıyor.

Hacker saldırılarının 11 Eylül'den sonraki ilk hafta düştüğü, ancak saldırının üçüncü haftasında yükselişe geçerek Kasım ayında "zirve yaptığı" ve Aralık ayında yeniden düşüşe geçtiği belirtiliyor.

SON KURBAN WASHINGTON POST

ABD'den gelen son haberlere göre hacker'lar 2002'de hız keseceğe benzemiyor. Yeni yılın ilk önemli hacker saldırısı, ABD'nin ünlü gazetelerinden Washington Post'un teknoloji haberleri veren internet sitesini hedef aldı. "Washtech.com" adlı siteye saldıran hacker'lar sitenin ana sayfasının içeriğini değiştirdi ve hacker'ların mesajı 20 dakika kadar sitenin ana sayfasında yayınlandı. Hack edilen site, teknik ekip tarafından yayından kaldırıldı ve ancak problem çözüldükten sonra tekrar yayın yapmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!