Hacettepe'den kadınlara interaktif destek

Güncelleme Tarihi:

Hacettepeden kadınlara interaktif destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 22:53

HACETTEPE Üniversitesi ile Bill&Melinda Gates Vakfı işbirliğiyle ülke genelindeki yaklaşık 200 belediye kütüphanesinden ücretsiz bilgi erişimi sağlayan “Herkes İçin Kütüphane” projesine bağlı yeni bir sosyal inovasyon projesi daha hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Proje içinde oluşturulan “Kadın Sağlığı Platformu” ile kadın sağlığı konularında üniversitenin uzmanlarınca internet üzerinden interaktif canlı yayınlar yapılarak kadınların soruları cevaplandırılacak.

ÜCRET BURS FONUNA
Herkes İçin Kütüphane Projesini destekleyen GATES Vakfı’nın, kadın sağlığı için gerçekleştirilen projeye de destek verdiğini söyleyen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, vakfın webinarları (internet üzerinden yapılan seminer veya ders) hazırlayan üniversitedeki uzmanlara 5 bin dolar bir ücret verdiğini, ancak akademisyenlerin bu ücreti ihtiyaç sahibi kız öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla oluşturulan burs fonuna bağışladıklarını kaydetti.

Toplum desteğiyle bu noktalara gelen akademisyenlerin bilgi ve birikimlerini tekrar topluma aktarmasının önemini vurgulayan Özen, özetle şunları söyledi: “Türkiye’nin en iyi tıp fakültesindeki en iyi kadın profesörlerimize kadın sağlığı konusunda webinar hazırlamalarını rica ettik. Kadına ait en önemli sağlık sorunlarını uluslararası alanda da ülkemizi temsil eden hocalarımız bizzat hazırladı. Kadın Sağlığı Platformu, üye kütüphanelerimiz aracılığıyla kadın sağlığı konularında, Hacettepeli uzmanlar tarafından yapılan canlı yayınlarla kadınların sözlü ya da yazılı sorularına yanıt alabildiği bir ortam sunuyor.” Webinarları Hacettepe Üniversitesi’nin web sitesinden veya “www.herkesicinkutuphane.org” adresinden takip edilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!