Hac kura sonuçları dün akşam açıklandı.. İşte 2018 hac kura sonuçları sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

Hac kura sonuçları dün akşam açıklandı.. İşte 2018 hac kura sonuçları sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 21:48

Diyanet İşleri tarafından dün akşam saatlerinde açıklanan hac kura sonuçları büyük heyecan uyandırdı. Sonuçların açıklanmasının ardından hızla sorgulama yapmak isteyen hacı adayları TC kimlik numaraları ile hac sorgulama işlemlerini gerçekleştirdiler. İşte 2018 hac kura sonuçları ve diğer merak edilen detaylar

Haberin Devamı

Hac kura sonuçları için büyük heyecan sona erdi ve milyonlarca vatandaş Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan sonuçlara erişti. Kuraya, kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 2 milyon 120 bin 967 kişi katıldı. Hac kura sonuçlarına göre 80 bin şanslı kişi arasında yer alan vatandaşlar, 05-16 Şubat tarihleri arasında 'Kesin kayıt yaptırabilir' belgesini internet üzerinden alabilecek.

Hac kura sonuçları için büyük heyecan sona erdi. Milyonlarca vatandaşın büyük umutlarla beklediği hac kura sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği kura çekilişinin ardından açıklandı. Vatandaş, an itibarıyla T.C. Kimlik Numarası ile sorgulama yaparak hac kura sonuçlarına göre kutsal topraklara gitmeye hak kazanıp kazanmadığını öğrenebiliyor. İşte, 2018 hac kura sonuçları sorgulama sayfası.

Haberin Devamı

Hac kura sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu hac kura sonuç ekranında erişime açıldı. Milyonlarca vatandaş, an itibarıyla T.C. Kimlik Numarası ile sorgulama yaparak hac kura sonuçlarına göre kutsal topraklara gitmeye hak kazanıp kazanmadığını öğrenebiliyor.

KESİN KAYIT NE ZAMAN YAPILACAK?

Hac kura sonuçlarına göre 80 bin şanslı kişi arasında yer alan vatandaşlar, 05-16 Şubat tarihleri arasında 'Kesin kayıt yaptırabilir' belgesini internet üzerinden alabilecek. Belgeyi internet üzerinden nasıl edineceklerini bilmeyenler ise Müftülükler aracılığıyla bu belgeleri alabilecek.

HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KURADA İSMİ ÇIKMAYANLAR İÇİN İKİNCİ ŞANS

Kurada ismi çıkmayan adaylar, kesin kayıt döneminde kaydını yaptırmayan asil kişilerin yerine kura sırasına göre değerlendirilecek. Yedek olarak bekleyen Hacı adayları için ise bu süreç, 22 Şubat-02 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

İLK KAFİLE 17 TEMMUZ'DA YOLA ÇIKIYOR

Kayıtları netleşen Hacı adayları için ilk çıkış tarihi 17 Temmuz olurken son kafile 15 Ağustos 2018 tarihinde yola çıkacak. Dönüşler ise 25 Ağustos'ta başlayıp, 20 Eylül tarihinde sonlanacak.

HAC YOLCULARINA VERİLECEK MALZEMELER

• Elbiselik kumaş • Bir adet orta boy tekerlekli seyahat çantası

Haberin Devamı

• Bir adet el çantası • Bir adet terlik çantası

• Hac Kimlik Kartı ve Askısı

• Beş adet koruyucu hijyenik maske • Taş kesesi

• Ayrıca her hac yolcumuza 5 litre zemzem verilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!