Hac başvurusu 1 milyon 300 bini buldu

Güncelleme Tarihi:

Hac başvurusu 1 milyon 300 bini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2012 15:13

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hac için şu ana kadar 1 milyon 300 bin başvuru olduğunu, bunlardan ancak 100 binine yanıt verebildiklerini söyledi. Görmez, okullarda başlayacak din derslerine ilişkin olarak ise, "Din İşleri Kurulumuz, bu konudaki soruları yanıtlıyor" dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle Kayseri’ye gelen ve Vali Mevlüt Bilici’yi makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yılki etkinliklerde, Hz. Muhammed’in kardeşlik ahlakını ön plana çıkarttıklarını, Kayseri’den sonra Adana, Mersin ve Gaziantep’deki etkinliklerle haftayı tamamlayacaklarını söyledi. Kutlu doğum haftasının güzel bir gelenek haline geldiğini, her yıl 1 hafta boyunca, ülkenin her karış toprağının gül koktuğunu anlatan Başkan Görmez, "Gül, peygamberimizin kokusudur. O nedenle Gülü Muhammedi denilir. Ayrılık ve gayrılığa yol açacak söylemlerden uzak durmalıyız. Hak, hukuk derken yanlış anlaşılmasın, manevi haklardan söz ediyoruz. Hak’tan söz ederken, manevi hakları kastediyorum. Paygamberimizin kardeşlik ahlakının tüm insanlığa kaplamasını diliyorum" dedi.

HAC İÇİN 1 MİLYON 300 BAŞVURU

Hac görevini yerine getirmek isteyenlerin sayısının her yıl arttığını , şu ana kadar, başvuru sayısının 1 milyon 300 bine ulaştığını belirten Diyanet İşleri Başkanı, "Ne yazık ki her yıl kontenjan artırımına rağmen, en fazla 100 bin kişiyi hacca götürebiliyoruz" diye konuştu.

DİYANET TV MİRAÇ GECESİ YAYINDA

Diyanet TV’nin deneme yayınının 26 Haziran’daki Miraç Kandili gecesi yapılacağını, daha sonra normal yayınların Ramazan’ın ilk günü başlayacağını bildiren Görmez, şöyle dedi:

"TRT ile görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah, TRT Anadolu olarak gördüğümüz kanal, Diyanet TV olarak yayına başlayacak. Bu kanaldan yaygın din eğitimi vereceğiz."

Başkan Görmez, yeni eğitim sistemine göre, ders öncesi abdest alma ve başörtüsü konusunun nasıl olacağı yolundaki bir gazetecinin sorusu üzerine "Diyanet İşleri Başkanlığı iş ve işlemlerini yürütürken kuralları prensipleri vardır. Fetva İşlerini Din İşleri Yüksek Kurulu’na verdik. Orayı arayınca, yanıtını alıyorsunuz. Web sayfamızda bu tür soruların cevabını bulabilirsiniz" diye yanıt verdi.

"GÜVENLİK KURUMU DEĞİLİZ"

Görmez, terörizmin önlenmesi, PKK’lı teröristlerin dağdan inmelerine yönelik özel bir program yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya da, "Biz sadece her türlü yanlışlığı kötülüğü ortadan kaldırmak için genel çalışma yaparız. Malumunuz, Diyanet İşleri Başkanlığı bir güvenlik kurumu değildir. Ama, imanla emniyet aynı kökten gelir. Dolayısıyla iman sağlam olduğu zaman, güvenlikte en azından insanlığın huzurunu kaçıran kötülüklerde ortadan kalkar diye düşünüyoruz. Tabii tek yanlı düşünmemek lazım. Her türlü yanlışlığın, siyasi, ekonomik boyutları vardır.. Önemli gördüğümüz boyutuyla ilğiliyiz" yanıtını verdi. Başkan Mehmet Görmez, bu gecede Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde, Kayseri Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği geceye katılarak, bir konuşma yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!