Habur'da şoförler arasında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Haburda şoförler arasında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 13:38

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nden Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı’nda nakliye bedellerinin yükseltilmesi için kontak kapatma eyleminde bulunan soförlerin, eyleme uymayan diğer kamyon sürücülerini engelleyip tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı. Devreye giren jandarma, eyleme uymayan şoförlerin kontrolleri altında yollarına devam etmesini sağladı.

Irak’a ihracat yapan firmalarının yüklerini taşıyan kamyon şoförleri 5 gün önce Habur Sınır Kapısı’ndaki Şırnak İl Özel İdaresi’ne ait TIR Parkı’nda başlattıkları kontak kapatma eylemini sürdürüyor. Irak gümrük yetkililerinin aldığı 50 liralık verginin kaldırılmasını isteyen şoförler, maliyetlerinin arttığını ve ton başına aldıkları ücretlerin maliyetlerini karşılamadığını ve artırılmasını istiyor.

EYLEME KATILMAYANLARA TEPKİ

Eylemci şoförler, kendilerine desteklemeyen ve eyleme uymayan diğer komyan şoförlerine bugün tepki gösterip, engelleme girişiminde bulundu. Şoförler arasında yaşanan gerginlik üzerine jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Jandarma eyleme uymayan ve Irak’a geçmek isteyen kamyon sürücülerini TIR parkından eşlik ederek çıkarıp, Habur Gümrük Kapısı’na girmesini sağladı. Jandarma, bir yandan kumyonlara eskort yaparken, diğer yandan da şoförler arasında çıkabilecek olayları önlemek için aldığı önlemleri sürdürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!