‘Haberalma’ya bakan neşteri

Güncelleme Tarihi:

‘Haberalma’ya bakan neşteri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi içinde oluşturulan ve uzun süredir ayrı bir departman gibi her ilde faaliyet gösteren ‘‘Haberalma Birimi’’ İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen tarafından lağvedildi.

Yücelen, dün konuya ilişkin Hürriyet'in sorularını yanıtlarken, ‘‘Haberalma Birimi’’nin, İstihbarat Dairesi içerisinde ayrı bir faaliyet gösterdiğinin görüldüğünü söyledi. Her ilde kurulan bu birimin İstihbarat Dairesi'nden farklıymış gibi hareketinin, genel istihbarat çalışmasında olumsuz etki yapacağı düşünülerek ortadan kaldırıldığını söyledi. Yücelen, ‘‘Bu, istihbarat dairesinin küçültülmesi anlamında değil, aksine bir bütünlük içinde hareket etmesini sağlamak amacıyla yapıldı’’ dedi.

TEKNİK ŞUBEYE ATAMA

Öte yandan İstihbarat Daire Başkanlığı'na ‘telekulak avcısı’ Sabri Uzun'un atanmasından sonra, Başkan Yardımcılığı'na da Cavit Çevik getirildi. Teknik Şube Müdürlüğü'ne ise deneyimli istihbarat müdürü Ömer Yılmaz atandı. Önceki Teknik Müdür Şahmaz Demirtaş ise İstihbarat Dairesi'nde başka bir şubeye verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!