Haberal’ın annesi yılın annesi seçildi

Güncelleme Tarihi:

Haberal’ın annesi yılın annesi seçildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 15:01

TÜRK Anneler Derneği Zonguldak Şubesi tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilen, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın annesi 90 yaşındaki Medine Haberal, ödülünü alırken, “Mutlu musunuz?” diye soran gazetecilere, “1 senedir oğlumu ne gördüm, ne sesini duydum. Mutlu değilim, içim yanıyor” dedi.

Haberin Devamı

ANNESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Anneler Günü nedeniyle bu yıl şubesi bulunan 70 kentte yılın annesini seçecek olan Türk Anneler Derneği, ilk yılın annesini Zonguldak’ta belirledi. Derneğin Zonguldak Şubesi, eşi ve 4 çocuğunun Atatürk gibi yararlı işler yapıp vatana hayırlı kişiler olmaları için yaşamı boyunca her türlü fedakarlığı yapması ve eğitime gösterdiği önem nedeniyle, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın annesi Medine Haberal’ı ‘Yılın Annesi’ seçti. Medine Haberal’a ödülü, Maden Mühendisleri Lokali’nde düzenlenen törenle verildi.

Törene, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li İsmail Eşref, Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, Medine Haberal’ın çocukları Başkent Üniversitesi Hastaneleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ali Haberal, inşaat mühendisi Ali Osman Haberal, diş hekimi Mahiye Aktaş ile Haberal ailesinin yakınları ve dernek üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

MEHMET HABERAL ÇELENK GÖNDERDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın çelenk gönderdiği törende konuşan Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, Medine Haberal’ın, insan sağlığına adım adım evlatlarını yetiştirmek, topluma Atatürk’ün izinde evlatlar yetiştirmek, eşinin yarım kalan eğitimini tamamlatmak için çırpınan çok yüce bir Türk kadını olduğunu söyledi. Prof. Dr. Mehmet Haberal için adaletin yerini bulacağına inandığını söyleyen Baysal, bir ana olarak, hukukun daha çabuk işlemesini istediğini belirtti.

Prof. Dr. Ali Haberal ise konuşmasında ağabeyi Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, ülkede gelişen koşullar nedeniyle şu anda aralarında bulunamadığını söyledi. Prof. Dr. Ali Haberal, “1 yıl aşkın süredir her türlü özgürlükleri elinden alınmış durumda hastanede tedavisi sürüyor. Başta ağabeyim ve onunla birlikte bu koşullarda sıkıntı içinde bulunan herkesin bir an önce hukuksal açıdan özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyorum. Gecikmiş adaletin yeri yoktur. Mutlaka suç varsa cezası olmalıdır. Ancak suç olmadan yapılan yagrılamanın da adalette yeri yoktur. Beklendim, adaletin en kısa sürede tecelli etmesidir” diye konuştu.

ANNESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ali Haberal’ın konuşması sırasında, aile fertleri duygusal anlar yaşadı. Medine Haberal ile birlikte kızı Mahiye Aktaş, Ali Osman Haberal’ın eşi Zehra Haberal gözyaşlarına boğuldu. Konuşmaların ardından Gül Baysal, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın çelenginin önünde Medine Haberal’a, üzerinde Zübeyde Anne ve Atatürk portresi bulunan, “Atatürk’ün izinde birbirinden değerli yetiştirdiğiniz evlatlarla önünüzde saygıyla eğiliyoruz” yazılı ödülünü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!