Haber-Sen'den Telekom grevine destek

Güncelleme Tarihi:

Haber-Senden Telekom grevine destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 12:01

Haber-Sen Genel Başkanı Baki Çınar, Türk Telekom işçilerinin başlattığı greve destek verdiklerini açıkladı.

Çınar, “Kurumdaki sendikal örgütlülüğü bitirerek dikensiz bir gül bahçesi yaratmayı amaçlayan firma bu cesareti, ülkenin tüm kamu kurumlarını satmak için pervasızca hareket eden AKP hükümetinden almaktadır” dedi.

Çınar yaptığı açıklamada, Oger firmasını, Türk Telekom işçilerinin kazanılmış haklarını yok etmeye yönelik dayatmacı bir tavır içinde olmakla suçlayarak, şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın en büyük iletişim kurumlarından biri olan Türk Telekom'un yönetimini bir çok hukuksuzluk barından bir sürecin sonunda ele geçiren Oger firması, Türk Telekom işçilerinin kazanılmış haklarını yok etmeye yönelik dayatmacı tavrı gösterme cesaretini, ülkenin tüm kamu kurumlarını satmak için pervasızca hareket eden AKP hükümetinden almaktadır. Emekçilerin bu dayatmalara karşı direnmekten başka seçeneği yoktur. Bu direniş haklı ve meşrudur. Sendikamız Türk telekom’da greve çıkan işçileri selamlamakta ve bu onurlu mücadeleyi desteklemektedir.”

Haber-Sen örgütlülüğü içinde yer alan memur statüsündeki tüm kamu çalışanlarını Türk Telekom işçilerine destek vermeye çağıran Çınar, “Şimdi işçi ya da memur, kapsam içi ya da kapsam dışı, 1. ya da 2. tip statüde çalışan ayrımına bakmaksızın, bu statülerin çalışanlarının birlikte hareket etmesini engellemeye yönelik yapay ayrımlar olduğunun bilinciyle tüm çalışanların dayanışma içinde olmaları ve işçilerle birlikte greve destek vermeleri gerekmektedir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!