Haber-İş: Telekom Bakanlar Kurulu'na zarf atıyor

Güncelleme Tarihi:

Haber-İş: Telekom Bakanlar Kuruluna zarf atıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 09:47

Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom yetkililerinin "stratejik" önem nedeniyle Bakanlar Kurulu'nun grevi erteleyebileceğini açıklamasını eleştirdi.

Akcan, Türk Telekom’un Bakanlar Kurulu’na güvendiğini ileri sürerek, “Telekom Bakanlar Kurulu’na zarf atıyor. Eğer, Bakanlar Kurulu grevi ertelerse hükümete olan güvenimiz sarsılır” dedi.

ANKA’ya grevle ilgili açıklama yapan Haber-İş Genel Başkanı Akcan, Türk Telekom’un “Bakanlar Kurulu grevi erteler” açıklamasına tepki gösterdi. Telekom’un Bakanlar Kurulu’na güvendiğini söyleyen Akcan, grevin ertelenmesi durumunda hükümete olan güvenlerinin sarsılacağını ifade etti.

GREV GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ERTELENİRSE İŞİME GELİR

Akcan, “2005 yılında yüzde 55’i özelleştirilen Telekom’da güvenlik sıkıntısı olmadığı söylendi. Şimdi grev genel güvenlik gerekçesi ile ertelenirse bu benim işime gelir. Mahkememiz hala devam ediyor” dedi.

Türk Telekom’un yeni bir teklifle gelmesi gerektiğini ifade eden Akcan, işverenin "lakayt bir şekilde" toplu sözleşme yapmaya çalıştığını söyledi. Greve 10 gün olduğuna işaret eden Akcan, bu süre içinde de Telekom yöneticileri ile görüşebileceklerini söyledi.


BAYRAM DA OLSA GÖRÜŞÜRÜZ

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ise toplu sözleşmede kanuni sürecin devam ettiğini ifade ederek, “Arabuluculuğa devam ediyoruz. Grev daha bayramdan sonra uygulanacak. Bayram tatilinde de olsa görüşmeler olur. İşi masada çözmek istiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!