Hâkimi değişti

Güncelleme Tarihi:

Hâkimi değişti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2009 00:00

Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak Diyarbakır’da yargılanmasına devam edildi.

Gergin geçen duruşmada müdahil avukatlar mahkeme başkanının tarafsızlığını yitirdiğini belirterek davadan çekilmesini istedi. Mahkeme heyeti istemi kabul etti, dosya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderiliyor.

ŞIRNAK ve çevresinde 1993-95 yıllarında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Gergin geçen duruşmada müdahil avukatların reddi hakim talebi kabul edildi.

1994 yılında öldürülen Ramazan Uykur’un oğlu İsmet Uykur duruşmada ifade verdi. Uykur “Toros marka bir araçla babamın önünü kestiler. Tamer Atak arabadan indi ve elinde tabanca vardı. Aralarında boğuşma yaşandı. Bu arada araçtan Kuken Atak indi. Babamı Kalaşnikofla taradı ve oradan ayrıldılar. Ben korkup şok geçirdiğim için olay yerine gidemedim” dedi. Sanık avukatlarından Nail Karaarslan’ın, İsmet Uykur’a soru sorması sırasında itiraz eden mağdur avukatlarına ‘sen’ diye hitap etmesi üzerine mağdur avukatlarından Sezgin Tanrıkulu, “Sen diye hitap edemezsin terbiyesiz” diyerek sanık avukatına doğru yürüdü. Mağdur avukatlarından Bahattin Özdemir ise itirazının tutanaklara geçmediğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme heyeti Tanrıkulu ve Özdemir’i salondan çıkarttı.

Müdahil avukatlar ise “Jandarma Genel Komutanlığı’nın Albay Cemal Temizöz’ün avukatlık ücretini ödemesi devletin bu davada taraf olduğunu gösterir. Meydana gelen tartışmada söylenenler olduğu gibi zapta geçirilmemiştir. Tarafsızlığınızı yitirdiğinizi düşünüyoruz ve davadan reddinizi ve çekilmenizi talep ediyoruz” dedi. Mahkeme heyeti reddi hakim istemini kabul ederek, dosyayı 4´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´ne göndermeyi kararlaştırdı.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Beni öldürmek istiyorlar

DURUŞMADA söz alan Albay Cemal Temizöz, Ramazan Uykur’un oğlu İsmet Uykur’un duruşmada tanık olarak verdiği, ``Cizre’de savaş ortamı vardı’’ sözlerini hatırlatarak, ``İşte ben bu savaş ortamında komutanlık yaptım, meslek hayatım boyunca karargah görevinde olmadım. Vatandaşın can güvenliği için alanda görev yaptım. Terör örgütlerinin hedefi haline getirildim. Beni öldürmek istemektedirler. Vicdanen rahatım. Çok mağdur duruma düştüm. Tahliyemi talep ederim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!