Güzelsin diyorlar

Güncelleme Tarihi:

Güzelsin diyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 00:00

İri bir şempanzenin saldırısına uğradıktan sonra yüzü darmadağın olan, görme yetisini kaybeden Amerikalı talihsiz kadın Charla Nash, yüz naklinden sonra ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

CHARLA Nash (55), iki yıl önce patronuna ait 14 yaşındaki Travis adlı şempanzeyi yakalamaya çalışırken saldırıya uğramıştı. Mayıs ayında 30 cerrahtan oluşan bir ekibin Boston’daki ünlü Brigham Kadın Hastanesi’nde 20 saat boyunca yaptığı operasyonla yeni bir yüze kavuşan Charla Nash, İngiliz Channel 5 kanalında yayınlanan “Extraordinary People” (Sıradışı İnsanlar) adlı belgeselde duygularını şöyle anlattı: “Çok sayıda insan bana güzel göründüğümü söyledi. Daha önce kimse bana böyle şeyler söylememişti. Şu anda iyi görünüyorum ve artık kimseyi korkutma gibi bir kaygım yok”.

El nakli başarısız

Ancak görme yetisi olmayan talihsiz kadına el nakli de başarısız oldu. İki yıl önceki korkunç saldırıda şempanze Travis, Nash’in burnunu, göz kapaklarını ve dudaklarını koparmıştı. Yapılan ameliyatta ise Nash’in kafatasına bütün olarak geçirilen yüzün altına doku ve kaslar yerleştirildi.

Haberin Devamı

Reklam yıldızı Şempanze Travis vurulmuşu

ABD’de ünlü olan Travis saldırıdan sonra polis tarafından vurulmuştu. Şempanzenin geçen yıl ölen sahibi Sandra Herold hayvanın Nash’i, saç modelini değiştirdiği için tanıyamadığını ve o yüzden saldırdığını iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!