Güzeller çirkinlerden daha çok kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Güzeller çirkinlerden daha çok kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 00:00

Güzel insanların çirkin meslektaşlarından daha çok kazandığı ortaya çıktı.Göze hitap etmeyenler, hayatın hiç de kolay olmadığını söylüyor<1>Yeni

Çekici kadınlar ve erkekler sadece popüler olmakla kalmıyor, başarıyı yakalamaları, daha çok kazanmaları da mümkün oluyor.

KAZANÇ FARKI YÜZDE 15: Journal of Economic Psychology (Ekonomi Psikolojisi) isimli gazetede yayınlanan bir araştırma, en iyi görünen ile en kötü görünen arasındaki kazanç farkının yüzde 15’e kadar çıkabildiğini ortaya koydu. Hatta çalışanların katkıları ortalamayla aynı olması halinde bile, güzel olanların daha avantajlı olduğu bildirildi. Güzellerin daha katılımcı ve yardımsever olduğu gibi yaygın görüşlerin bu sonuçları doğurduğu tahmin ediliyor.

GÜZELLİK PRİMİNİN NEDENİ: Güzellik piriminin, çekici insanların davranışlarıyla değil, nasıl davranacakları yönünde oluşan beklentiyle ilgili olduğu söyleniyor. Güzel, orta ve çirkin üç gruba ayrılan insanları inceleyerek yapılan araştırma, güzeller işine sarılmadığı zaman çirkinlerin şansının daha yüksek olduğunu da ortaya koyuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!