"Güzel kokan kadınların peşine takılıyordum"

Güncelleme Tarihi:

Güzel kokan kadınların peşine takılıyordum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 16:30

İZMİR'de üç cinayetin şüphelisi olarak Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yakalanan 27 yaşındaki Hamdi Ayri'nin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde polislerle konuşması sırasında, kurbanlarını rastgele seçtiğini ileri sürdü. Ayri, “Kalabalıktan gözüme biri takılıyordu, biraz da güzel kokulu olursa peşine düşüyordum. Takip ediyordum. Tenha bir yere geldiğimizde sessizce arkalarına yaklaşıp kafalarına sıkıyordum, yaklaştığımı hissetmediler bile” dedi. Ayri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

NEFES KESEN OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

KATİLİN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

İŞTE KATİLİN İLK GÖRÜNTÜLERİ  - WEB TV

POLİS OTOSUNA BİNERKEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ - FOTO GALERİ

ADLİYEYE ÇELİK YELEKLE GETİRİLDİ / WEB TV  


 

Bodrum'da dün sabah bir pansiyonda yakalandıktan sonra yaklaşık 6 saat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Hamdi Ayri'nin son derece soğukkanlı olduğu belirtildi. Hamdi Ayri yakalanacağını anlamasına rağmen çatışmaya girmeden teslim olduğunu söyledi. Bodrum'da yaşayan eski bir sevgilisinden söz eden Hamdi Ayri, şunları anlattı:

“Mermi namlunun ucundaydı, aradığım kişiyi bulsaydım kafasına sıkacaktım. Beni kandırmıştı. Oysa onunla çok güzel hayaller kurmuştum. Evlenmek istiyordum. Bir gün bana ‘Ben herkesle evliyim’ deyince çılgına döndüm, dövdüm. Ardından Bodrum’u terk etti. Aradım ama bulamadım. İzmir’de işlediğim cinayetlerdeki kadınları tanımıyorum. Bir özellikleri yok. Kalabalıktan gözüme biri takılıyordu. Biraz da güzel kokulu olursa peşine düşüyordum. Takip ediyordum, tenha bir yere geldiğimizde sessizce arkalarına yaklaşıp kafalarına sıkıyordum. Bu kadar. Bodrum’da yakalanmadan öncede istesem o pansiyonu savaş alanına çevirirdim. Ama o an için ölmekten korktum, teslim oldum.”

POLİS HEDEFTEKİ KADININ PEŞİNDE

Bu arada polis ve jandarma ekipleri, ‘seri cinayet’ şüphelisi Hamdi Ayri'nin 2007 yılının Temmuz ayında Bodrum’daki Oasis Alışveriş Merkezi’nde bulunan bir restoranda çalışırken tanıştığı 33 yaşındaki G.H. adlı kadını bulmaya çalışıyor.

Kadının takma isim kullanan ve aynı yıl Mart ayında yapılan fuhuş operasyonunda gözaltına alınan kadınlardan biri olabileceği üzerinde durulduğu öne sürüldü. Kadının o tarihlerde oturduğu adreste yapılan aramada ise izine rastlanmadı.

TOPLUMUN HUZURU AÇISINDAN ÖNEMLİ

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay da turizm sezonunun başında Bodrum’da yapılan operasyonun toplumun huzuru açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Kadir Ay, “Bu tür operasyonlar polis, halk, medya ve tüm sivil örgütlerin dayanışması ile olur. Toplumun ve polisin dayanışma içerisinde olması birlikte hareket etmesi medyanın da görevini tam anlamıyla yapması, katilin başka cinayetler işlemeden kısa sürede yakalanmasını sağladı. Bu çalışma Türk polisinin geldiği önemli konumu gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

CİNAYETTEN SONRA TATLISS DİNLEDİ

Haberin Devamı

İZMİR'de üç cinayetin şüphelisi Hamdi Ayri'nin kendisi gibi garson olan kardeşi Taner Ayri yaşananların perde arkasını DHA muhabirine anlatı. Son derece sakin bir yaşamı olan ağabeyinin hayatının Çeşme'de 4 yıl önce bir kadınla tanıştıktan sonra değiştiğini söyleyen Taner Ayri, “Kadın bunu uyuşturucuya alıştırıp iki yıl sonra ayrılınca ağabeyimin saçları döküldü, içine kapandı yaşlı bir adam gibi oldu” dedi. Taner Ayri, ilk cinayetin işlendiği gece eve gelirken yolda polisleri görüp cinayeti öğrendiğini anlatırken, “Eve geldiğimde ağabeyim bira içip televizyon izliyordu. Bir yandan da kasetçalardan İbrahim Tatlıses'in ‘Sarhoş’ adlı şarkısını dinliyordu. Cinayeti söyledim, hiçbir tepki vermedi” dedi. Taner Ayri, olayları değerlendirirken de “Çok üzüntülüyüm. Allah belasını versin. Verdi de zaten” demekle yetindi.

Haberin Devamı

İzmir'de birer gün arayla bankacı Esra Yaşar, üniversiteli Ayşe Selen Ayla ve ‘Azra’ takma adlı travesti Mustafa Has'ı birer kurşunla başlarından vurarak öldürdükten sonra, eski sevgilisini de öldürmeye gittiğini söylediği Bodrum'da yakalanan Hamdi Ayri'nin geçmişte yaşadıkları, kadın düşmanlığını işaret ediyor.

Şüpheli Hamdi Ayri'nin üç kardeşi dün Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Hamdi Ayri'den sonraki en büyük kardeş 25 yaşındaki Taner Ayri ilk cinayetin işlendiği cumartesiyi pazara bağlayan geceden şu ana kadar yaşananları, ağabeyinin geçmişini DHA muhabirine anlattı.

“OTOBÜSÜMÜZ VAR, DURUMUMUZ İYİ”

Ağabeyinin son 4- 5 yıldır Çeşme ve Bodrum'daki restoranlarda garsonluk yaptığını, çok düzenli işlerde çalışmadığını belirten Taner Ayri, yılda 15-20 gün kadar Balçova'daki evlerine gelip kendileriyle kaldığını anlattı.

Haberin Devamı

Taner Ayri, “Bu süre zarfında hiç sıkıntısı yoktu. Ekonomik durumu da iyiydi. Balçova'da kirada bir evi vardı. Ayrıca ben, kardeşlerim ve babam kendisine çalışmadığı zamanlarda ekonomik yardımda bulunuyorduk. Bir de yolcu otobüsümüz var. Ekonomik durumuz iyi” dedi.

O KADIN AĞABEYİMİN 4 BİN DOLARINI YEDİ”

Ağabeyinin hayatının 4 yıl önce Çeşme'de çalışırken sarışın bir kadınla tanıştıktan sonra değiştini anlatan Taner Ayri, bu konuda şunları söyledi:
“Bu arkadaşlığı yaklaşık iki yıl kadar sürdü. Ama ağabeyim bu kadınla tanışınca değişti. Bu kadın ağabeyimi uyuşturucuya alıştırdı. Bu kadınla ben tanışmadım. Bir kez ağabeyimin cep telefonunda fotoğrafını gördüm, sarışındı. Birkaç takma isim birden kullanıyormuş. Sanırım kadının çevresi de kötüydü. İki yıl kadar ağabeyimle birlikte oldular. Ondan sonra ayrıldılar. Daha doğrusu bu kadın ağabeyimi terketti. Bu aşamada ağabeyim tam anlamıyla çöktü. Aşırı zayıfladı, saçları döküldü. Yaşlı bir adam gibi oldu. Kendisine kötü alışkanlıklar kazandırdığı ve terkettiği için bu kadına çok kızıyordu. Zaman zaman telefonla konuşuyorlardı. Ayrılmalarına rağmen bu kadın çağırdığında bazen yanına gidiyordu. Kadın parası bitince ağabeyimi çağırıyor parasını yiyordu. Ağabeyim bu kadını çok seviyordu. Geçen yaz sezonunda da çağırdı. Bodrum'da arkadaşlarıyla ağabeyimin bir sezonda biriktirdiği 4 bin doları harcamış. Bu olaydan sonra çok kızdı hatta onu Bodrum'a aramaya gitti ama bulamadı.”

Haberin Devamı

TEDİRGİNLİK HİSSETMEDİM

Ağabeyi Hamdi Ayri'nin geçen çarşamba günü işten izin aldığını söyleyerek yanlarına geldiğini anlatan Taner Ayri, davranışlarında her zamankinden farklı bir durum hissetmediğini söyledi. Ayri, anne ve babasının bir süre önce gittikleri memleketleri Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bulunduğunu anlattı.

Bankacı Esra Yaşar'ın saat 00.30'da öldürüldüğü cumartesiyi pazara bağlayan gece eve saat 01.00 sıralarında geldiğini söyleyen Taner Ayri o geceyi şöyle anlattı:

“Yolda gelirken uğradığım bakkaldan arka sokakta cinayet işlendiğini, bir kadınının öldürüldüğünü duydum. Bakkaldan çıktığımda kalabalığı ve polisi gördüm. Eve geldiğimde ağabeyim bira içip televizyon izliyordu. Bir yandan da kasetçalardan İbahim Tatlıses'in ‘sarhoş’ isimli şarkısını dinliyordu. Bir süre sohbet ettik. Ona alt tarafta bir kadını öldürdüklerini söyledim. Hiçbir şaşkınlık ve tedirginlik hissetmedim. Bana ‘Nerede, nasıl öldürmüşler’ diye sordu. Bana ‘Saat 18.30 sıralarında uyuyup kalmışım. Daha yeni uyandım’ dedi. Daha sonra uyudum. Pazar günü sabah uyandığımızda kendisiyle kahvaltı yaptık. Sohbet ettik. Daha sonra ben işe gittim o evde kaldı. Pazar günü de işten 01.15 sıralarında eve geldim. Yol boyunca polisleri ve vatandaşları gördüm. Bu kez ikinci cinayet olduğunu bilmiyordum. Eve geldim. Ağabeyimin çantasını hazırlayıp evden çıkmaya hazırlandığını gördüm. Kendisine ‘Ağabey yine polisler dolaşıyor’ dediğimde, ‘Dünkü cinayet yüzündendir. Dünkü cinayeti araştırıyorlardır’ dedi. Daha sonra da izninin bittiğini ve Bodrum'a gideceğini söyleyerek eşyalarıyla geceyarısı evden ayrıldı. Ama Basmane'de bir otelde kalmış. Dün sabaha karşı saat 06.00 da kapımız kırılırcasına çalındı. Kapıyı açtığım anda polisler içeriye girdi. Beni kardeşlerimi ayrı bir odada topladıktan sonra evin her tarafını aradılar. Ancak birşey bulamadılar. Bizi emniyete götürdüler ve ağabeyimin cinayetleri işlediğini söylediler. Ben buna inanamadım. Çünkü kendisinin en ufak bir suça karışmışlığı yoktu.”

Hamdi Ayri'nın son derece sakin yaradılışlı biri olduğunu savunan Taner Ayri, “Ben bile ondan daha yürekliyimdir. Cinayetleri gazetelerden okuduğumda da onun yapabileceğini hiç aklıma getirmedim. Çünkü kendisinde hiçbir tedirginlik, telaş yoktu. Normal bir insan gibi evde kalıp ayrıldı. Cinayetleri de çok sevdiği kız arkadaşına olan kızgınlığından yaptığını düşünüyorum” dedi.

ANNEM KALP HASTASI

Taner Ayri, anne babasının bir yakınlarının cenazesi için Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bulunduğunu, olayları kalp hastası annesine söyleyemediklerini bildirdi. Taner Ayri, “Babama anlattık. Buraya gelecek. Konuyu babam gelince amcalarım ve akrabalarımla oturup değerlendireceğiz” dedi.

Olayları nasıl değerlendirdiği, ağabeyi hakkında ne düşündüğü sorusuna da Taner Ayri, “Çok üzüntülüyüm. Allah belasını versin. Verdi de zaten” demekle yetindi.

BUCA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

3 cinayetin zanlısı olarak İzmir'e getirilen Hamdi Ayri, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mahkemede de susma hakkını kullandığı bildirilen Ayri, “Birden fazla kişiyi öldürmek ve toplumda infial yaratmak” suçlarından tutuklanarak, Buca Cezaevi'ne gönderildi. Ayri'nin birkaç gün tek başına karantinada tutulacağı daha sonra F Tipi Cezaevi'ne sevk edilebileceği öğrenildi. Bu arada daha önce yanında çalıştığı bir restoran sahibinin, Hamdi Ayri'ye ayrıca bir avukat tuttuğu da iddia edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!