Güvenlik kameraları nasıl çalışırlar? İşte güvenlik kameralarının tarihi

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik kameraları nasıl çalışırlar İşte güvenlik kameralarının tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 17:32

Hareket ediyormuş sanısı uyandıran görüntüler kaydetmek için kullanılan kamera, günümüzde güvenlik için de kullanılmaya başlandı. Güvenlik kameralarının bir diğer adı CCTV kameradır. Peki, güvenlik kameraları nasıl çalışırlar? İşte güvenlik kameralarının tarihi

Haberin Devamı

Güvenlik kameraları, sürekli çalışmaya uygun elektronik donanımla üretilmiş ve standart olarak 75 ohm video sinyali üreten kameralardır. Çoğunlukla CCD, CMOS, DIS gibi sensörlerle üretilirler. Çözünürlükleri televizyon satırı (TVL, TV Lines) olarak ifade edilir. Günümüzde 600-700TVL modeller mevcuttur. Kameraların genel olarak bağlantı arabirimleri BNC'dir. CCTV kameralar görüntü sinyalini koaksiyel kablo üzerinden aktarırlar.

TARİHİ

90'lar ve öncesi dönemde video seçiciler (video switcher) aracılığıyla ancak sıralı olarak izleme yapılabiliyordu. Çoklu izleme ancak bölücü (quad) ile mümkün oldu. Ancak adından da anlaşılacağı gibi bir quad ekranı ancak 4'e bölebilmektedir. Takip eden dönemlerde çift sayfa bölücüler piyasaya çıktı ve 8 kamera görüntüsü 4 + 4 olarak izlenebilir hale geldi. Multiplexer'ların çıkışıyla beraber 16 kanal tek ekranda izlenebilmeye başlandı.

BAKMADAN GEÇME!