Güven timinden hırsızlara tuzak

Güncelleme Tarihi:

Güven timinden hırsızlara tuzak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 14:12

KÜÇÜKÇEKMECE’de girdikleri evden kontak anahtarını alarak çaldıkları yaklaşık 20 bin lira değerindeki aracı, kendilerine tuzak kuran polise, parçalayıp satsınlar diye 750 liraya satmak isteyen iki hırsız kıskıvrak yakalandı.

Kanarya Mahallesi’nde eşi ve 2 kızı ile oturan 55 yaşındaki mimar Mahmut Darcan’ın evine, önceki gün saat 05.30 sıralarında 2 hırsız kapı kilidini kırarak girdi. Evin içinde gezinen hırsızları fark eden 19 yaşındaki Şeyda Darcan, sürekli yastığının altında bulundurduğu cep telefonuyla evin telefonunu çaldırarak hırsızların evden kaçmasını sağladı. Şeyda Darcan, hırsızların evden çıktığından emin olduktan sonra babasını uyandırdı. 4 kişilik aile durumu polise haber verdi. Polis evde parmak izi için çalışması yaparken, ev sahipleri bir adet fotoğraf makinesi, 350 lira para, 2 cep telefonu ve Mahmut Darcan’ın çalıştı şirkete ait 34 FBY 89 plakalı Doblo marka aracının anahtarının çalındığını belirledi.

POLİS 10 SAATTE YAKALADI

A Bölgesi Güven Timi ekipleri, mahallede yaptıkları araştırma sonucu bu tür suçlardan sabıkası bulunan bazı kişileri sorgulayarak, hırsızlığı Fatih A.(21) ve Mehmet A.’nın (21) gerçekleştirdiğini belirledi. Polis, iki şüpheliyi tanıyan bir kişinin yardımıyla hırsızlara cep telefonuyla ulaştı. Şüphelilerin güvenini kazanan polis memuru, çalıntı otomobilleri parçalayıp sattığını ve eğer isterlerse sürekli kendileriyle çalışabileceğini söyledi. Bunun üzerine buluşmak için kararlaştırılan adrese çaldıkları araçla birlikte gelen iki hırsız, yapılan pazarlık sonucu aracı 750 liraya polise sattı. Pazarlık sonunda kimliklerini gösteren polis memurları, kaçmak isteyen Fatih A. ve Mehmet A.’yı olayın üzerinden 10 saat geçmeden kıskıvrak yakaladı.

PLANIM İŞE YARADI

Aracı teslim almak için babasıyla polis merkezine gelen Şeyda Darcan, "Evin içinde ışıklar görünce hırsız olduğunu fark ettim. Hemen polisi aramak aklıma geldi ama konuşma sesim duyulabilir diye düşünüp ev telefonumu aradım ve 1 kez çaldırdım. Planım tuttu ve hırsızlar kaçarak evden çıktı. Telefonu fazla çaldırsam annem, baba ya da ablam uyanıp, hırsızlarla karşı karşıya kalabilirdi. Belki onları yaralayabilirlerdi" dedi.

Bir siyasi partide ilçe başkanlığı da yapan mimar Mahmut Darcan da, "Aracın içinde 1.5 milyon liralık bir iş anlaşması vardı. Çok önemliydi. Çalınan aracı 10 saat gibi kısa sürede bulup, bana getirdiler. Polisimizle teşekkür ederim" dedi.

Polis, sorguları süren şüphelilerden birine ait son model spor otomobile de el koydu. Şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!