Gürüz: Haddini bilsin Malezya’ya gitsin

Güncelleme Tarihi:

Gürüz: Haddini bilsin Malezya’ya gitsin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 10:39

YÖK Başkanı Özcan’ın “Bütün yasaklar üniversiteden kalkacak” açıklamasına eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'den tepki geldi.

Haberin Devamı

Üniversitelerde tek bir yasağın bile bulunmadığını söyleyen eski YÖK Başkanı "Yasak var diyebiliyorsa erkekçe, mertçe çıksın söylesin. Ama yasaktan anladıkları ‘türban’ ise onu değiştirmeye bunların, Cumhurbaşkanı’nın da gücü yetmez. O haddini bilsin" dedi.  Gürüz,  Türkiye'de Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulandığını belirterek YÖK Başkanı Özcan için "O çalışmaları yaptığı ülkeye, Malezya’ya gidip bunları söylesin" şeklinde konuştu.

‘Sayın Gül, kendisine benzeyen birini YÖK'ün başına atadı’

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/yok_yenibaskan_yasak_banner.jpgMalatya İnönü Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Gül, kendisine benzeyen bir insanı YÖK'ün başına atadı” dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hilmioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı atamasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. “Hayırlı olsun” diyerek söylerine başlayan Prof. Dr. Hilmioğlu, şöyle devam etti:

“Yani şöyle söyleyeyim. Sayın Abdullah Gül'ün biliyorsunuz geçmiş dönemden beri izlemiş olduğu söylemleriyle eylemleriyle bir siyasal çizgisi var. Yeni atanan YÖK Başkanı'nın da özgeçmişine baktığınız zaman bu siyasal çizgiyle de örtüşen bir yapısı var. O da Malezya'da biliyorsunuz, YÖK tarafından da eşdeğerliliği program itibariyle kabul edilmemiş bir üniversitede 2 yıl galiba eğitim görmüş bir kişi. Yazılarıyla bilimsel yazılarıyla da sayın Abdullah Gül'e siyasi olarak, ideolojik olarak son derece yakın bir insan. Tabii ben çok farklı bir şey beklemiyordum. Sonuç itibariyle sayın Gül, kendisine yakışanı yaptı ve kendisine benzeyen bir insanı da YÖK'ün başına atadı. Söyleyeceğim bu. Umarım sayın başkanın mevcut birikimi, Türk yüksek öğretim sistemini çok iyi bir şekilde idare etmeye yetecektir. Bunu ümit ediyorum. Çünkü Türk yüksek öğretimi gerçekten bugün 2 milyonun üzerinde öğrenci barındıran, 115 üniversiteyle devasa bir teşkilat olmuştur. Buralarda Türkiye'nin geleceği genç kuşaklar yetiştiriliyor. Bunun içinde hakikaten çok yüksek düzeyde bir bilgi birikimine, donanıma ihtiyaç vardı. Umarım yeni başkan bu şeyin, sürecin altından kalkabilir diye düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!