Gürültü yüzünden çocuğu sırtından vurdu

Güncelleme Tarihi:

Gürültü yüzünden çocuğu sırtından vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 14:49

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, MS (Multiple Skleroz) hastası 52 yaşındaki Ayhan Tak, evinin önünde gürültü yaptıkları için tek saçma atan havalı av tüfeğiyle ateş ettiği 3 çocuktan birini sırtından yaraladı.

MS hastası olduğu icin tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Ayhan Tak, dün saat 17.00 sıralarında Uğur Mumcu Mahallesi, Belediye Evleri Sitesi'ndeki evinin önünde oynayan Miyase İnceer İlköğretim Okulu öğrencileri Eray Topraksever (9), Vedat Ekinci (10) ve Kutay Vardar'ı (11) çok gürültü yaptıkları için uyardı. Ayhan Tak, bunun ardından kendisiyle dalga geçtiğini ileri sürdüğü çocuklara tek saçma atan av tüfeğiyle ateş etti. Çocuklardan Kutay Vardar, sırtından yaralandı. Çevredekiler tarafından olay yerine 100 metre uzaklıktaki Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Vardar, ilk tedavisinin ardından önce İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, andından da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, Ayhan Tak'ı gözaltına aldı. Ayhan Tak'ın, polisteki ifadesinde istemeyerek birini vurduğu için üzgün olduğunu belirterek, “Amacım çocukları sadece korkutmaktı. Tekerlekli sandalyemle ilerlerken elimdeki tüfek aniden ateş aldı. Çocuklardan birini istemeyerek de olsa yaraldığım için cezam neyse çekmeye hazırım” dediği öğrenildi. Ayhan Tak, işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde Adliye'ye sevk edildi.

Evli, iki çocuk babası olan Ayhan Tak, hiçbir geliri olmadığı için yaşamını sürdüremediğini ileri sürerek, 18 Aralık 2006 tarihinde ötenazi talebiyle Menemen Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuştu. Bu talebine olumsuz yanıt verilen Ayhan Tak, 3 gün sonra Kaymakamlık önünde ölüm orucuna başlamıştı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sivil Toplum Örgütleri ve AK Parti Menemen İlçe Teşkilatı'nın destek sözü vermesi üzerine ölüm orucuna son vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!