Gürtuna'nın durumu iyi

Güncelleme Tarihi:

Gürtunanın durumu iyi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

İstanbul Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Selçuk Kihtir, dün hastanelerinde tedavi altına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Dr. Kihtir, Hastane Medikal Direktörü Doç. Dr. Barış Diren'le birlikte düzenlediği basın toplantısında, Gürtuna'nın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Dün öğlen saatlerinde hastaneye başvuran Gürtuna'nın, fiziki muayenesi, laboratuvar ve radyolojik tetkiklerin sonrasında, safra kesesinde taşa bağlı olarak iltihap teşhisiyle yatırıldığını anlatan Kihtir, "Şu anda genel durumu iyi, gerekli tedavi yapılıyor. Antibiyotikler, sıvı tedavisi ve hafif şikayetlerin nedeni olan gastrit için bir tedavi uyguluyoruz. Gürtuna, antibiyotiklere cevap vermeye başladı. Genel durumu iyi" dedi.

Kihtir, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken de hastalığa, taşın safra kesesindeki drenaj sistemini tıkamasından oluşan iltihaplanmanın (enfeksiyon) neden olduğunu ve bu nedenle antibiyotik tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Şu anda ameliyata gerek duyulmadığını, yapılması gerekenin safrakesesi etrafındaki enfeksiyonu gidermek olduğunu kaydeden Kihtir, hastanenin gerekli teknolojik ve cerrahi imkanlara sahip bulunduğunu, Gürtuna'nın istemesi halinde de kendisine ameliyatı önerdiklerini anlattı.

Operatör Dr. Kihtir, Gürtuna'nın, antibiyotiklere bağlı olarak en az 3 gün hastanede kalacağını, daha sonra gidişatına göre çıkışına karar verileceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!