Gürtuna orucunu özürlülerle açtı

Güncelleme Tarihi:

Gürtuna orucunu özürlülerle açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Dünya Özürlüler Günü'nde, özürlülerle iftar açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri'nde önceki gün verilen iftara Gürtuna, eşi Reyhan Gürtuna, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Özürlüler Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Zeki Şengil, İstanbul Vakfı Başkan Yardımcısı Karabey Yavuz ile çok sayıda zihinsel ve fiziksel özürlü katıldı. Gürtuna iftarda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak özürlüler için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, ‘‘Ancak bu vatandaşlarımız, toplumsal barış ve huzur açısından daha çok hizmete layıktırlar. Mübarek Ramazan ayında toplumun, özürlü vatandaşlarla daha çok dayanışma içinde olmasını diliyorum’’ dedi.

Gürtuna Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı İstanbul Özürlüler Merkezi'nin İngilizce ve Güzel Sanatlar dallarında verdiği kurs programını tamamlayan 44 özürlü kursiyere sertifikaları dağıttı. Gürtuna'ya, İbrahim Çalışkan adlı özürlü bir çocuk tarafından üzerinde ‘Kabe Kapısı’ yer alan bir şükran plaketi verildi. Gürtuna ise daha önce verdiği sözü yerine getirerek, özürlü çocuğa bir tekerlekli sandalye hediye etti. İftar yemeğinde ayrıca görme özürlülere kabartma imsakiye ve 2001 takvimi dağıtıldı.

MHP'den de iftar

MHP İstanbul İl Başkanlığı da Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Maltepe Kardelen Düğün Salonu'nda özürlülere iftar yemeği verdi. Yemeğe katılan Sağlık Bakanı Osman Durmuş, 2000 yılında Sağlık Bakanlığı kadrosuna 495 özürlünün katıldığını, 2001 yılında bu sayıya 500 kişinin daha ekleneceğini söyledi. Durmuş, bu yıl başlattıkları ve özürlülerin polikliniklerde sıra beklememesini sağlayan uygulamanın, yeni yılda tüm sağlık kurumlarında uygulanmaya başlacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!