Gürsel Tekin: Genel merkez atama yapamaz

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Genel merkez atama yapamaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 16:25

CHP’de Parti Meclisi (PM) üyesi Gürsel Tekin’in, İstanbul İl başkanlığına dönüp dönmeyeceği adeta krize dönüşürken Tekin, tüzük hatırlatmasında bulunarak tartışmalara son noktayı koydu. Tekin, “27 Mayıs’ta ‘seçim yapılmasın’ diye genelge gönderilmişti. Genelge kalkarsa, tüzüğe göre 20 kişilik İl yönetim kurulu seçim yapar. İl yönetim kurulu kendi içinden ya da dışarıdan birini seçer” dedi.

Haberin Devamı

“GENEL BAŞKAN İSTERSE YARIN YA DA BİR AY SONRA KALDIRIR”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isterse yarın ya da bir ay sonra genelgeyi kaldırabileceğine işaret eden Tekin, “Tüzüğümüze göre İl yönetim kurulu genelge kaldırıldıktan sonra seçimi yapar. Mevcut bir yönetim olduğu için Genel Merkez bir atama yapamaz” dedi.

29 MART HATIRLATMASI

29 Mart yerel seçimleri öncesinde de İl başkanlığından istifa ettiğini hatırlatan Tekin, “Seçim bittikten sonra 10 Nisan’da İl yönetimi beni tekrar seçti” diye konuştu.

“HUSUMETİM YOK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuyu konuşmadığını belirten Tekin, Genel Sekreter Önder Sav ile arasında da bir sorun olmadığını söyledi. Tekin, “Kendisiyle konuşuyorum. Konuşmamak için bir neden yok. Kimseyle husumetim yok” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

“İLGİDEN SOKAĞA ÇIKAMIYORUM”

İstanbul’da halk tarafından kendisine büyük bir ilginin olduğunu belirten Tekin, “Ben hayatımdan memnunum. İlgiden sokağa çıkamıyorum. Herkes soruyor, günün adamı oldum. Gelen mesajlar, telefonlar, mektuplar beni çok sevindiriyor. Onur verici bir şey bu. Tarihi bir fırsat oldu. Bu şu demek; yüküm gittikçe ağırlaştı demek” dedi.

Hedefinin başından beri parti içi barışı sağlamak olduğuna dikkat çeken Gürsel Tekin, “İki dönem İstanbul’da görev yaptım. Herkesin oyuyla geldim. Benim parti içinde kimseyle kavgam olmaz” diye konuştu.

Partide her alanda çalışabileceğine işaret eden Tekin, Kılıçdaroğlu ile yurt gezilerine katılıp katılmayacağına ise, “Genel Başkan emrederse her yere giderim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!