Gürsel Tekin: AKP saraydan yıkılacak

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: AKP saraydan yıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 15:31

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Vatandaşın yüzde 76’sı kaçak saraya tepkili yüzde 12’si daha kaçak sarayın ne olduğunu bilmiyor. Sadece ’itibardır’ diyen yüzde 6.5. Bütün imparatorluklar otoriter sistemler, saraylardan yıkılmıştır. AKP o saraydan yıkılacaktır" dedi.

Haberin Devamı

İzmir’de Hürriyet Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı temsilcilerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Cumhurbaşkanlığı’nın yeni binasına halkın yolsuzluk iddialarından daha çok tepki gösterdiğini belirterek, "Dünya tarihinde ilk kez bir Bakanlar Kurulu organize çeteleşme ile soygun yapıyor ama kaçak saray kadar etkili olmadı. Çok enteresan demek ki biz de tam anlatamadık. Ancak kaçak saray olağanüstü etki yarattı. Vatandaşın yüzde 76’sı kaçak saraya tepkili, yüzde 12’si daha kaçak sarayın ne olduğunu bilmiyor. Sadece ’itibardır’ diyen yüzde 6.5. Bütün imparatorluklar otoriter sistemler saraylardan yıkılmıştır. AKP o saraydan yıkılacaktır."

"87 MİLYAR EURO YOLSUZLUĞU KALEM KALEM ANLATIRIZ"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 17- 25 Aralık operasyonlarındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarında kol saati ve ayakkabı kutusunun simgeleştiğini, ancak yolsuzluğun 87 milyar Euro olduğunu öne sürerek, "Sadece bizim savcıların ve polisin değil bu konuda uluslarası tespitler var. Bu kadar paranın içinde saat ve ayakkabı kutusu sembolik kalır. Son yüzyılın soygunu olarak değerlendiriliyor. 87 milyor Euro. Bir AKP’li çıkıp bizimle tartışırsa biz kalem kalem anlatırız. Genel Başkanımız insan onurunu zedeleyen en büyük ifadeyi kullandı, ’bunlar hırsızdır’ dedi. Neden dava açmadınız? Çıkın konuşalım kardeşim 87 milyar Euro’nun nasıl yolsuzluktan elde edildiğnii kalem kalem anlatalım.17- 25 Aralık’tan 20 gün önce müftülükler camilere yazı göndererek, ’haram ve yolsuzluk’ konusunda vaaz verilmesini istedi. 17 Aralık’tan sonra bunu hemen kaldırdılar. En kutsal değerlerimiz bile kirli işlere bulaştı. Camilerin üstünde ’hayırlı cumalar’ yazar. Referandumda ’hayırlı cumalar’ yazısını kaldırdı. Haram olsun size bu paralar. Diyanet İşleri Başkanı bütün dünyanın tartıştığı sarayla ilgili iki cümle neden, etmez?"

"KARTOPU İKTİDAR"

Tekin, "Karşımızda büyütülecek bir iktidar yok. Bunların kartopu olduğunu bilmemiz lazım. Üç kritik süreç yaşandı. Gezi Parkı’nda çaresiz kaldılar. İkincisi 17- 25 Aralık operasyonlarıydı, orada da zavallı duruma düştüler. En son 6- 7 Ekim’de gerçekten zor durumda kaldılar. İktidarın kartopu olduğunu biliyoruz. Bu otoriter yapıyla işi sürdürmeleri mümkün değil" dedi.

"HER YER İZMİR OLMALI"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Her yer İzmir olacak" sözünün ’havuz medyası’ tarafından eleştirilmesine tepki göstererek, şöyle konuştu:

"Her yerin İzmir olması lazım. Bu sadece yönetsel anlamda değil. İzmir, sosyal yaşamını kişilere entegre etmiş bir kent. Ben İstanbul’dayım. Orada gettolaşmış 20 farklı bölge var. Neden bu sosyal olaylar, Türkiye’nin dört bir yanında oluyor da burada olmuyor? Burada Doğulu ve Güneydoğulu yok mu ? En rahat entegre olmuş bölge İzmir’dir. Birçok tehlikeli coğrafya var ki bunlar 7-8 il. Allah göstermesin en ufak şeyde dinamitin pimi gibi çekildi mi nerede ne patlayacağı belli olmaz."

Tekin, AK Parti’nin ’kıyı partisi’ olmakla eleştirdiği CHP’nin esas kıyılarda sorun yaşadığını ileri sürerek, "Kıyı derken sadece Ege’yi kastetmiyorum aynı zamanda İstanbul ve merkezlere baktığımızda gidişattan rahatsız olan sosyal yaşamına müdahale edilen kesimin önemli kısmının sandık başına gitmediğini görüyoruz. Bizim bunu mutlaka terse çevirmemiz lazım. Asıl önemli olan bu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!