Gürel cinayeti hala karanlıkta

Güncelleme Tarihi:

Gürel cinayeti hala karanlıkta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Gürel Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu üyesi İlter Gürel'in eşi İnci Gürel'in (58), İzmir'in Urla İlçesi Kocadere mevkiindeki malikanesinde, başına sert bir cisimle vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürerken, malikanenin gözaltında tutulan bahçıvan çifti serbest bırakıldı.
Cinayeti aydınlatmak için kurulan özel ekip, gözaltına aldıkları malikanenin bahçıvan çifti İbrahim ve Fatma Çiçek'i, ifadelerine başvurduktan sonra serbest bıraktı. Çiçek çiftinin, polislere, bayram öncesi İnci Gürel'in eşi İlter Gürel'in kendilerine izin verdiğini bildirdikleri kaydedildi.
Malikaneye giden İzmir Emniyeti Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü uzmanları, özel sprey ilaçlarla, binanın kapı, pencere ve çeşitli bölümlerinde parmak izi tespit çalışması yaptı.
İlter Gürel'in kardeşi İlgi Gürel de malikaneye gelerek, soruşturmayı yürüten emniyet yetkililerine bilgi verdi.
Emniyet yetkilileri, üç ay önce malikanedeki bekçilik görevinden ayrılan ve cinayetten üç gün önce de gelerek İnci Gürel'den iş talebinde bulunan Ferhat Kara'nın yakalanabilmesi için iki ekibin görevlendirildiğini belirttiler.
Yetkililer, Gürellerin işyerlerinden de işine son verilenlerin listesinin çıkarıldığını ve her türlü olasılığın göz önünde bulundurulduğunu kaydettiler.
Yetkililer, İlter Gürel'in ABD'den dönmesini beklediklerini, Gürel'in evden herhangi bir şey alınıp alınmadığı konusunda kendilerini yönlendireceğini kaydettiler.
İnci Gürel'in cesedi de otopsi yapılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.
Öte yandan, Gürellerin malikane komşusu PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı Başkanı (EGEV) Uğur Yüce, Güreller'den çıkışında yaptığı açıklamada, İnci Gürel'in yaz kış sürekli burada kaldığını anlattı. Yüce, "Çok insancıl ve sevgi dolu bir hanımefendiydi. Üzüntümüz sonsuz. Ailesine başsağlığı dilemeye geldik" dedi.
İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan da ellerinde bazı ipuçları bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Şu an gözaltında kimse yok. Ancak her an olabilir. Soruşturmanın başındayız. Takip ettiğimiz, kuşkulandığımız, bazı aranan kişiler var.
Evde hırsızlık süsü verilmiş bir görüntüyle karşılaştık. İlk belirlemelere göre, bir şey alınmadığını tespit ettik. Ancak, bize bu konudaki en iyi bilgiyi İnci Gürel'in yurtdışındaki eşi İlter Gürel verecek. Cinayeti aydınlatacağız. Kimsenin şüphesi olmasın."
Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!