Gureba’da isyan

Güncelleme Tarihi:

Gureba’da isyan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Doçent Rıza Kutaniş'in yönetmeliğe aykırı olarak Vakıf Gureba Hastanesi başhekimliğine atandığını iddia eden dört klinik şefi idare mahkemesinde dava açtı.

Sultanahmet - Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi klinik şefleri, Doç. Dr. Rıza Kutaniş'in, eğitim hastanelerinde uygulanan 'Yataklı Tedavi İşletme Yönetmeliği'ne aykırı olarak başhekimliğe atandığını ileri sürerek İstanbul Bölge İdari Mahkemesi'ne başvurdu.

Uzman kadrosundaymış

Yataklı Tedavi İşletme Yönetmeliği'ne göre, eğitim veren hastanelerde başhekimlik yapacak uzmanların, klinik şefi olması gerektiğini ileri süren dört doktor, vekaleten atanmadan önce başhekim yardımcılığı yapan Kutaniş'in şef değil, genel cerrahi kliniği uzmanlarından olduğunu iddia etti. İsimlerini açıklamak istemeyen davacı klinik şefleri, atamanın hiyerarşiyi bozduğu ve beraberinde haksız uygulamaları getirdiğini belirtti. Dört doktor ‘‘Geçen yıl birinci cerrahi şefliği boş olduğu halde Rıza Kutaniş açılan sınava girmedi. Başka bir doçent girdi ve kazandı. Sınava girip şeflik hakkını kazansaydı atanması yasal olacaktı’’ dedi.

Doç. Dr. Kutaniş'in başhekim atandıktan sonra asistanları toplayarak, Vakıf Gureba'nın eğitim hastanesi olma özelliğini ortadan kaldıracağını ve ‘şeflere kazık atacağını’ söylediğini ileri süren davacı klinik şefleri, ‘‘Burası eğitim veren köklü bir hastane. Eğitim vermeye devam etmeli’’ dedi.

BAŞHEKİM KUTANİŞ:

İddialar asılsız

Başhekim Doçent Doktor Rıza Kutaniş, hastanenin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğunu, kurumun ‘Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre atamasında hiçbir bir sakınca bulunmadığını söyledi. İstanbul Tıp Fakültesi'nde dört yıl önce doçentlik sınavını verdiği belirten Doktor Kutaniş, ‘‘Yönetmeliğe göre, şeflik ünvanının bulunması tercih nedeni ancak şart değil’’ dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde, ‘‘Baştabibin, tıp hekimliği mesleğinde aranan niteliğe sahip, branşında ihtisas sahibi ve klinik şefliği ünvanını almış ve Gureba Hastanesi bünyesinde toplam dört yıl, baştabip yardımcısı olarak ise en az iki yıl fiilen çalışmış olması tercih edilir’’ deniliyor. Vekaleten atamalar altı ayda bir yapılabiliyor. En fazla da iki yıl sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!