Gürcistan'dan kadınları getirip fuhuş yaptırdılar

Güncelleme Tarihi:

Gürcistandan kadınları getirip fuhuş yaptırdılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 19:22

GÜRCİSTAN'dan maddi durumları kötü olan genç kadınları çeşitli işlerde çalıştıracaklarını söyleyip kandırarak Adapazarı'na getirdikten sonra para karşılığı fuhuşa zorladıkları iddia edilen 1'i kadın 3 kişi, polis tarafından yakalandı.

Tığcılar Mahallesi'nde bulunan bir evde fuhuş yapıldığını ihbar alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, evi takip altına aldı. Dün akşam saatlerinde baskın yapan polisler, evdeki 4'ü kadın 4'ü erkek 8 kişiyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Gürcistan uyruklu T.B. (18), S.L. (27) ve D.G. (32) 4 ay önce Adapazarı'na getirildiklerini ve kiralanan evde erkeklere para karşılığında zorla pazarlandıklarını söyledi.

İ.K. (42) adlı kadın ile G.O. (32) ve F.O.O.'nun (31), Gürcistan'dan ekonomik durumları iyi olmayan kadınları çalıştıracakları vaadiyle Türkiye'ye getirerek fuhuş yaptırdıkları belirlendi. ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak, fuhuş amaçlı insan ticareti, fuhşa aracılık, yer ve mekan temin etmek’ suçlarından Adliye'ye sevk edilen F.O.O., G.O. ve İ.K., çıkarıldıkları mahkemece ‘adli kontrol’ cezasına çarptırıldı. 3 Gürcü kadın ise sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Bu kadınlarla ilişkiye giren 2 erkek ise serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!