Gürcan Dağdaş kendini DYP'ye emanet ediyor

Güncelleme Tarihi:

Gürcan Dağdaş kendini DYPye emanet ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Bağımsız Milletvekili Gürcan Dağdaş, bugün DYP'ye katılacağını açıkladı. Parlamentoya Aydın Menderes'in kontenjanından RP milletvekili olarak giren, daha sonra DTP'ye geçen, ardından istifa edip bağımsız kalan İstanbul Milletvekili Gürcan Dağdaş'ın katılımıyla, DYP'nin koltuk sayısı 93'e yükselecek.

DYP'den davet alan Dağdaş, önceki gün Tansu Çiller'le bir araya geldi ve siyasi olarak yapabileceği katkıyı yazılı bir metinle somut olarak ortaya koydu. Çiller bu metni okuyup görüşleri benimsediğini beyan edince, Dağdaş da DYP'ye geçmeyi kabul etti. Dağdaş, bu aşamada ikbal adına tek kelimeden söz etmediğini ve ‘Kendini DYP’ye emanet ettiğini' söyledi.

Dağdaş'ın Çiller tarafından da benimsenen yazılı görüşlerinde, toplumsal parçalanma, siyasi düzeyde temsiliyet zaafiyeti ve sorunun çözüm kabiliyetinin yitirilmesi ve sistemin meşruluk kaybının giderilmesi öngörülüyor. DYP'nin ülkede yüzde 50'yi içine alacak bir yapıda olduğunu vurgulayan Dağdaş, ‘Orduyu, medyayı, sermayeyi ve bürokrasiyi de siyasetin doğal bir verisi ve aktörleri olarak kabul etmek gerektiğini’’ savundu.

Dağdaş Hürriyet'e yaptığı açıklamada, geleneksel olarak DP ve AP çizgisinden geldiğini ve bu çizgiyi RP ve DTP çatısı altında da hiç bir zaman değiştirmediğini vurguladı. Dağdaş, asla ikbal peşinde olmadığını ve geniş kitlelerle uzlaşmayı ortaya koyabileceği için Türkiye'nin bir gerçeği olan DYP'ye geçtiğini kaydetti. RP'den ayrılırken, ‘Demokrasi ve milletin çocuğu’ olarak, DTP'ye geçerken de ‘Hükümet ortaklarının komisyonlardaki çoğunluğunu sağladığı’ gerekçesiyle alkışlandığını vurgulayan Dağdaş, ‘Peki DYP’ye geçerken hangi gerekçeyle alkışlanacaksınız?' sorusuna, şu karşılığı verdi: ‘‘Örnekleri DYP'ye geçmeme olumsuz yaklaşanlar için veriyorum. Çizgimde bir kırıklık olmadığını ortaya koyuyorum. Erbakan, Demokrat Partisi çizgisine taşıyacağını söylediği için RP'ye geçtim. Bu olmadı. Sonra sadece tabelası olan bir partiye (İkbal arıyor) demesinler diye geçtim. DTP, ANAP'la ittifak yapacaksa; ben zaten davet alıyorum, neden DTP otobüsüne bineyim? Ya siyaseti bırakmam ya da tarihi bir misyona katkıda bulunmam gerekiyordu.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!