Günün etkinliklerinden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Günün etkinliklerinden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

TİYATRO

Rumelihisarı Etkinlikleri'ne bugün ve yarın akşam saat 21.00'de Ankara Devlet Tiyatroları ‘‘III. Richard'' adlı oyunla konuk olacak. Işıl Kasapoğlu'nun sahneye koyduğu bu ünlü Shakespeare klasiğini dilimize Berna Moran çevirdi. Doğuştan çirkin ve sakat Gloucester Dükü III. Richard'ın tahtı ele geçirmek için çevirdiği entrikaları ve ihanet üzerine kurulu kanlı iktidarını konu alan oyunda Burak Reis Sergen, Levent Ülgen, Sinan Pekinton, Cahit Çağıran, Sabri Özmener, Mithat Erdemli, Ali Davutoğlu, Volkan Özgömeç, Hakan Çimenser, Ercan Ener, Eray Eserol, Zeynep Yazar, Emine Semra Gökalp, Pervin Ünalp, Betül Akışık ve Ekin Turan rol alıyorlar.

Biletler Vakkorama Taksim, Akmerkez, Suadiye mağazalarında ve AKM gişelerinde (0212 251 56 00) satılıyor. Bilgi için tel: (0212) 244 02 28

KLASİK MÜZİK

İTÜ İlkbahar Etkinlikleri kapsamında bugün 19.30'da İTÜ Dil Tarih Binası Mustafa Kemal Anfisi'nde Müzik Yüksek Lisans Bölümü kompozisyon öğrencilerinin bestelerinin yer aldığı bir konser var. İTÜ MİAM (Müzik İleri Araştırmaları Merkezi) öğretim üyeleri ve profesyonel müzisyenlerden oluşan MİAM İstanbul Çağdaş Müzik Grubu, Kamran İnce'nin yönetiminde Onur Nurcan, Tolga Özdemir, İrge Sezer, Mustafa Sezer, Aydın Karlıbel, Eray Altınbüken, Artun Sürmeli, Bahadır Emre Orhun ve Ayşegül Kostak'ın eserlerini seslendirecek.

İTÜ Dil Tarih Binası (Eski Maden Fakültesi), Maçka. Tel: (0212) 247 17 33

TOPLANTI

l Tarık Zafer Tunaya anısına düzenlenen Çarşamba Toplantıları'nın bu dönem son konuğu Prof. Emre Kongar. Bugün 17.30-19.30 saatleri arasında Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'ndeki ‘‘21. Yüzyılda Türkiye ve Olası Senaryolar'' konulu toplantıyı Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Emre Öktem sunacacak.

Tünel-Beyoğlu. Tel: (0212) 293 12 70

FİLM

l Aksanat'ta bugün Sydney Pollack'ın yönettiği ‘‘Bulunduğumuz Yol'' (The Way We Were) adlı 1972 ABD yapımı filmi (İngilizce orijinal) 12.30 ve 18.30 ‘da DVD'den seyredebilirsiniz. Başrollerini Robert Redford ve Barbra Streisand'ın paylaştıkları film, sol kanattan Streisand ile muhafazakár kanattan Redford'un 30'lu yılların sonu ile 50'li yılların başı arasındaki dönemde, Amerikan siyasi tarihi fonunda gelişen aşk hikáyesini anlatıyor. Senaryosunu Arthur Laurents'in kendi romanından uyarlayarak yazdığı filmin Marvin Hamlisch imzalı müziği ve şarkıları Oscar kazanmıştı.

İstiklal Cad. Zambak Sok. 16, Taksim.

Tel: (0212) 252 35 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!