Günün etkinliklerinden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Günün etkinliklerinden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

FİLM

Roberto Rossellini'nin yönettiği ‘‘Roma, Açık Şehir'' (Roma, Citta Aperta) bugün saat 19.00'da İtalyan Kültür Merkezi'nin Tiyatro Salonu'nda (İtalyanca orijinal) gösterilecek. Rossellini'nin II. Dünya Savaşı sürerken çektiği ve savaş sona erdikten kısa süre sonra gösterime giren 1945 yapımı bu filmi yeni-gerçekçilik akımını başlatan bir film olarak sinema tarihine geçti. Nazi işgali altındaki Roma'da İtalyan Direniş hareketinin nazilerle ve işbirlikçileriyle mücadelesini anlatan film müthiş etkileyici bir belgesel havası taşıyor. Gerçek mekánlarda çekilen ve büyük oyuncu Anna Magnani dışında kadrosu amatörlerden oluşan filmde Aldo Fabrizi, Marcello Pagliero, Maria Michi, Vito Annicchiarico, Nando Bruno ve Harry Feist rol alıyorlar.

Birkaç yıl önce Sinema Festivali'nde gösterilen bu çarpıcı filmi görmeyenlere hararetle önerilir.

Meşrutiyet Cad. 161, Tepebaşı. Tel: (0212) 293 98 48

KONFERANS

Borusan Kültür ve Sanat Merkezi'nin düzenlediği ‘‘Plastik Sanatlarda Gerçeküstücülük'' konulu söyleşinin konuğu Vasıf Kortun. Ada Kültür Merkezi'nde yapılacak söyleşinin başlama saati 18.30.

İstiklal Cad. Baro Han No: 20, Tünel. Tel: (0212) 251 38 78

PARTİ

94.9 FM’den yayın yapan Açık Radyo'nun DJ'lerinden Aslı Başgöz ve Emre Berkin bu akşam Babylon'da bir ‘‘Country/Blue-grass Müziği Gecesi'' düzenliyor. Saat 21.00'de başlayacak partide Johnny Cash, Bill Monroe, Loretta Lynn gibi tanınmış müzisyenlerin yanı sıra, Louvin Brothers, Emmy Lou Harris, The Maverick gibi daha az tanınmış isimlerin müzikleriyle dansedebileceksiniz.

Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel. Tel: (0212) 292 73 68.

Bilet fiyatları: Tam 5 milyon, öğrenci 3 milyon. Bilet satış noktaları: Mavi Jeans Beyoğlu , Tünel Lale Plak, Nişantaşı Akusta , tüm Vakkorama’lar ve Babylon gişesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!