Günün etkinliklerinden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Günün etkinliklerinden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

FİLM

Bilgi Üniversitesi'nin ‘‘Bilgi'de Sinema’’ programı kapsamında yer alan Sinema ve Tarih başlıklı diziden bugün saat 20.30'da Claude Berri'nin 1997 yapımı ‘‘Lucie Aubrac’’ adlı filmi (Fransızca orijinal, Türkçe altyazıyla) gösterilecek. II. Dünya Savaşı sırasında Fransa'daki Direniş hareketinin ve bu harekette yer alan Raymond-Lucie Aubrac çiftinin hikáyesini anlatan film, gerçek bir hayat hikáyesine dayanıyor. Filme adını veren Lucie Aubrac'ın Gestapo tarafından tutuklanan ve ölüme mahkûm edilen kocasını kurtarmak için göze aldıklarına tanık olacağımız filmde başlıca rolleri Carole Bouquet, Daniel Auteuil, Eric Boucher ve Patrice Chereau paylaşıyorlar.

Bilet fiyatları: tam 1 milyon, öğrenci 500.000 TL.

İnönü Cad. No: 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 23 15

DİA GÖSTERİSİ

Türkiyeli Yeşiller'in adını kamuoyuna ilk duyuran kişilerden biri olan İbrahim Eren'in sunacağı ‘‘Karya’’ başlıklı dia gösterisi bugün saat 18.30'da Moliere Cafe'de.

Lamartin Cad. No: 23, Taksim (Taksim McDonald's'ın karşısı).

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın (ÇEKÜL) düzenlediği etkinlikler çerçevesinde bugün 18.30-20.00 saatleri arasında İbrahim Tanrıverdi ‘‘Doğu Anadolu'dan Manzaralar’’ başlıklı dia gösterisini sunacak.

ÇEKÜL Vakfı, Ekrem Tur Sok. No: 8, Beyoğlu (Tarlabaşı Ömer Hayyam Durağı yanı). Tel: (0212) 249 64 64

KLASİK MÜZİK

Syvie Kern yönetimindeki Kern Akordeon Beşlisi, ‘‘Akkordeonquintett Kern’’ bugün saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Alexandra Kern, Peter Kern, Donat Deger, Rene Kern ve Syvie Kern'den olşan İsviçreli topluluk on yıllık bir geçmişe sahip. Yarışmalarda iyi dereceler alan, ilk ABD turnelerini iki yıl önce gerçekleştiren topluluk, geçen kış da Türkiye'de konserler vermişti. İlk CD'lerini yeni çıkaran Akkordeonquintett Kern'in bir de Türk asıllı üyesi bulunuyor: Donat Deger. Bu akşamki konserin ilk yarısında Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet ve Johann Strauss'un eserlerini seslendirecek olan Kern Akordeon Beşlisi, ikinci yarıda J. Strauss, Curt Mahr ve R. Hirschy'nin eserlerinin yanı sıra, Donat Deger'in aranje ettiği Radife Erten'in ‘‘Sevgili İstanbul’’ ve Zeki Müren'in ‘‘Beklenen Şarkı’’ adlı eserlerini de seslendirecek.

Bilet fiyatı: 1 milyon TL.

AKM gişe tel: (0212) 251 56 00 (7 hat)

Hem solist olarak, hem de oda müziği dalında ünlü isimlerle çalışan Chopin Trio, bugün Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir konser verecek. Dünyanın birçok ülkesinde konserler vermiş olan topluluğun, birini Chopin'in oda müziğine ithaf ettikleri birçok CD kaydı da bulunuyor.

Achillo Gallo (piyano), Enzo Ligrest (keman) ve Bruno Ispiola'dan (viyolonsel) oluşan Chopin Trio, bu akşamki konserinde Beethoven'in ‘‘Üçlü’’ (No. 1, Op. 1, Mi bemol majör) ve Chopin'in ‘‘Üçlü’’sünü (Op. 8, Sol minör) seslendirecek.

Bilet fiyatları: 2.5 ve 2 milyon TL. Bilet satış gişeleri: CRR Konser Salonu (0212 232 98 30), tüm Vakkoramalar ve Bakırköy Carousel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!