'Günlerdir Tuğba Hanım'ı tartışıyorlar'

Güncelleme Tarihi:

Günlerdir Tuğba Hanımı tartışıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 23:33

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrasında, saldırıyı kınayan ilk tavrı kendilerinin ortaya koyduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

MYK öncesi gazetecilere konuşan Demirtaş, özetle şunları söyledi: “Biz canlı bomba eylemini ne savunduk ne yücelttik ne de böyle bir anlayışımız olabilir. Tam aksine bu tür eylemlerin herkese zarar verdiğini her fırsatta altını kalın çizgilerle basa basa ifade ettim. TAK ve benzeri örgütlerin canlı bomba ve topluma dönük tehdit içeren açıklamalarını da eylemlerini de kesinlikle doğru bulmuyoruz, kınadığımızı ifade ediyoruz. Hiçbir arkadaşımızın da bu tavır dışında bir tavrı olmamıştır. Ama bir taziye bahanesiyle hükümetin, Merasim Sokak’taki sorumluluğunu örtmeye çalışması... Sanki bütün memleket, parlamentonun en genç milletvekili Tuğba Hezer’e bağlı. ‘Parlamentonun en genç milletvekili olarak bunun hesabını vermek zorunda’, utanmıyor musunuz?

Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak önce siz bir çıkın hesap verin. Sanki bu katliamın siyasi sorumluluğu sizde değil Tuğba Hezer’deymiş gibi, günlerdir Tuğba Hanım’ı tartışıyorlar. Memlekette artık balon patlasa HDP’yi sorumlu tutan tuhaf bir anlayış var. Biz barış için elbette ki bütün bedenimizi ortaya koyduk, yapmaya da devam ederiz ama kimse kusura bakmasın biz öyle ensesine vurulup ekmeği elinden alınmaya çalışılacak çaresiz çocuk değiliz. Önüne her gelen HDP’yi azarlamaya, tehdit etmeye, şantaj yapmaya çalışırsa kusura bakmasınlar. HDP seçimle parlamentoya girmiş üçüncü büyük grubudur. Herkes haddini bilerek buna göre hareket etmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!