Güneydoğu'da sıcaklıklar 2-4 derece artacak

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğuda sıcaklıklar 2-4 derece artacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 10:12

Türkiye’nin güney ve doğu bölgelerinde bugün aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Güneydoğu kesimlerinde sıcaklar bugün 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Haberin Devamı

Güneydoğu’da sıcaklar bugün 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin güney ve doğu bölgelerinde bugün aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu kesimlerinde sıcaklar bugün 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu kesimleri ile Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

İLLERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, bazı illerde bugün hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL : Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. (18)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu (20)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (22)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (27)

ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (27)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (16)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu , aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (22)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Muğla ve Denizli ile öğle saatlerinden sonra bölgenin güney kesimleri (Muğla, Aydın, Denizli, Afyon) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Hatay çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇANADOLU: Az bulutlu ve açık, güney ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya ve Karaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, sabah satlerinde Bolu ve Düzce çevreleri çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu aralıklarla yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Bingöl çevrelerinde sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Adıyaman ve Batman çevrelerinde sis görülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!