GÜNEY ASYA DEPREMİ -MUZAFFERBAD'DA

Güncelleme Tarihi:

GÜNEY ASYA DEPREMİ -MUZAFFERBADDA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 11:02

Güney Asya'da hafta sonunda meydana gelen şiddetli depremde en çok zarar gören Pakistan'ın Muzafferabad kentinde, halk arasında kızgınlık ve ümitsizlik hakimiyetini koruyor.

Bölgeye yardımın gelmeye başlamasına rağmen halkın kızgınlığı, Keşmir'in Pakistan'ın denetimindeki bölümünün başkenti Muzafferabad'da artıyor. Halk, felakete çok yavaş ve etkisiz yanıt verildiğini düşünüyor.
Bu düşüncedeki halkın, bugün daha uzak köylere yardım malzemesi götüren bir kamyonu durdurduğu ve yardım görevlilerini dövdüğü belirtildi.
Bu arada çılgına dönen bir gruptakilerin, kamyondaki şişe sularını, battaniyeleri ve bisküvi paketlerini kapabilmek için birbirine girdiği kaydedildi.
Bu karmaşaya katılanlardan biri, “Malzemelerin yalnızca geldiğini ve gittiğini görüyoruz. Yiyeceğe ihtiyacımız var, suya ihtiyacımız var” dedi.
Öte yandan 11 kamyondan oluşan konvoyun sorumlusu Muhammed Rauf, kendisinin ve arkadaşlarının bu kalabalık tarafından dövüldüğünü bildirdi. Kamyonlarda yüklü malları daha uzak köylere götürmeye çalıştığını anlatan Rauf, yolların kapalı olduğundan şikayet etti.
Rauf, ihtiyacı olan köylere götüremeyeceği bu malzemeleri bir ordu kampına bırakacağını belirtti.
Muzafferabad'ın 10 kilometre dışındaki vadide bulunan köylerde yaşayanlar da, kendilerine yardım ulaşmadığını ve hükümet yetkililerine kızgın olduklarını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!