Günay: "Kurtlar Vadisi'yle ilgili şikayet yok"

Güncelleme Tarihi:

Günay: Kurtlar Vadisiyle ilgili şikayet yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 13:54

AFYONKARAHİSAR’da yapımı devam eden kültür merkezinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugün vizyona giren ’Kurtlar Vadisi Filistin’ filmiyle ilgili kendisine iletilen herhangi bir şikayet bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Günay, Afyonkarahisar’da 1993’te yapımına başlandıktan sonra uzun süre atıl durumda bırakılan, ardından yapımına tekrar başlanan kültür merkezini ziyaret etti. Kültür merkezinin 1-2 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Günay, açılışının da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasına gayret göstereceklerini söyledi. Anadolu’da kültür ve turizm faaliyetlerine önem verdiklerini hatırlatan Bakan Günay, şunları söyledi:

"Turizmi Anadolu’ya yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu bölgede Afyonkarahisar ve Denizli hızla gelişiyor turizm açısından. Güneydoğu Anadolu’da ise Mardin ve Şanlıurfa hızla gelişiyor. Doğu Anadolu’da Van ve Erzurum’da yeni alanlar oluşturuyoruz. Afyon Kültür Merkezi’ni tamamlayınca devlet tiyatrolarımız da burada bir sahne açacak. Devlet tiyatrolarının perde sayısını da 30’lardan neredeyse 60’lara çıkarmış olacağız. Bunu da ’Türkiye’de kültür- sanat merkezleri, tiyatro sahneleri, perdeler azalıyor, kapanıyor’ diyenlere armağan ediyorum."

EBESİ ÇOK OLAN ÇOCUK TERS DOĞAR

Anadolu’da 1990’lı yıllarda pek çok kültür merkezinin temellerinin atıldığını, ancak bu yapıların çoğunun yarım kaldığını hatırlatan Bakan Günay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların içinden en makul olanlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yıl içinde sanıyorum 20’ye yakın kültür merkezini tamamlayacağız. Kaynakları çarçur etmeden bunları bitirmeye çalışıyoruz. Ben de elimden geldiği kadar bunları sık sık denetliyorum. Çünkü bizim bakanlığımızın denetlediği yerlerde çok sorun olmuyor. Ama bazen işler kurumlar arasında işbirliğine bırakılmış. ’Ebesi çok olan çocuk ters doğar’ diye bir söz vardır. Birkaç kurumun arasında kalınca konu maalesef sahipsiz kalıyor."

’KURTLAR VADİSİ FİLİSTİN’ ELEŞTİRİLERİ

Bugün vizyona giren ’Kurtlar Vadisi Filistin’ filmine Almanya’da yaş sınırı geldiği ve filmde Yahudi düşmanlığının körüklendiğine dair iddiaların hatırlatılması üzerine Bakan Günay, şöyle dedi:

"Ben hiçbir sanat eserinin herhangi bir düşmanlığı körüklemesinden yana değilim. Bölgemizde bazı sorunlar var. Sorunları bir hükümet olarak parlamento olarak ciddiyetle çözmeye çalışıyoruz. Sanat düşmanlığa katkı yapmamalı. Sanat dostluğa ve barışa katkı yapmalı. Bu konularda karar veren yetkili kurumlarımız var. İzlemediğim bir film hakkında önyargılı bir görüş belirtmek istemem. Kurullar denetleyecek, inceleyecekler. Bizim de bir sınır koymamız gerekiyorsa karar verecekler. Şu ana kadar bu konuda bana ulaşmış müracaat yok."

BU KONUYU DAHA FAZLA UZATMAYALIM

Bakan Günay, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve son günlerde sıkça eleştirilen ’Muhteşem Yüzyıl’ dizisi hakkında ise "Daha köklü, daha derin bir tarih çalışması sanıyorum hepimizi daha mutlu ederdi. Bu açıdan eksikleri var. Ama sonuçta bir dizi, bir belgesel değil eksikleriyle, fazlasıyla. Başka bir kanala geçme hakkımız da var. Bence bu tartışmayı çok fazla uzatmayalım" diye konuştu.

Günay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu için söylediği ’karşımıza çıkmasın’ sözü için de "Bazıları söz yapıyor, bazıları iş yapıyor. Biz iş yapanlar safında durmaya çalışıyoruz" dedi.

Bakan Günay, ardından incelemelerde bulunmak Burda’a gitmek üzere yola çıktı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!