'Günahıyla, sevabıyla her şeye ortak'

Güncelleme Tarihi:

Günahıyla, sevabıyla her şeye ortak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 01:40

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önceki gün CNN Türk’te Taha Akyol’un Eğrisi Doğrusu programında, AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

“Dolmabahçe mutabakatını Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyordu” diyen Arınç’ın, son dönemdeki yargı uygulamaları da dahil dile getirdiği eleştiriler AK Parti’de yankı buldu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 

YOLUNU DA DOSTUNU DA KAYBEDERSİN

“Sayın Arınç, Erdemliler Hareketi olarak yola çıkmış AK Parti’nin kurucu ekibinde yer almış, Meclis Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı yapmış ve AK Parti’nin bugünlere gelmesinde emeği olan bir büyüğümüzdür. İsterdik ki fikirlerini, eleştirilerini bir televizyon kanalında söylemek yerine parti içerisinde dile getirsin. Bunları partili yetkililerimize iletsin. Kaldı ki paralel yapının medyasının bu görüşlere abartılı yer vermesi ve HDP’nin Meclis kürsüsünde bu söylemleri grubumuza karşı kullanması ne söylemek istediğimizi anlatıyor. ‘Eğer yola beraber çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen hem yolunu kaybedersin hem de dostunu’ demiş büyükler. Keşke daha hassas davransa ve sevenlerini üzmese Sayın Arınç.”

Haberin Devamı

MECLİS’TE DE GÜNDEM OLUŞTURDU

Arınç’ın açıklamaları Meclis’te önceki akşam uluslararası sözleşme görüşmelerinde de gündem oluşturdu. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, eleştiriler üzerine, “Unutmayalım, sayın Arınç 2002’de iktidar olan AK Parti’de önemli görevlerde bulunan, 2015’e kadar bu görevleri sürdüren, sizin bakışınızla, sevabıyla günahıyla her şeye ortak olan bir insan. Böyle bir siyaset yaklaşımıyla bugün AK Parti’ye biraz mesafeli imiş gibi duran birisinin sözlerinden medet uman bir siyasal yaklaşım hem doğru değildir hem haklı değildir hem de yanlıştır” dedi. 

MENFAATİ BİTİNCE SIRTINI DÖNEN

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da önceki akşam sosyal medya hesabı üzerinden, “Yarabbi, sen bizleri menfaati bitince; sahibi olduğu bütün makamları borçlu olduğu yol arkadaşına sırtını dönen insanlardan muhafaza eyle” mesajını, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal da, “Bu yolda dönenler oldu, mum gibi sönenler oldu” mesajıyla birlikte Ahmet Kaya’nın “Yorgun Demokrat” şarkısını paylaştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Boynukalın’ın bu tweet’ini, “Bülent Arınç’a şöyle diyor” diyerek Meclis kürsüsünden okuyunca, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, “Ne güzel” diye tepki verdi. Özel de o sırada hükümet sıralarında oturan bakanlara dönerek, “O koltuğun kıymetini bilin. O koltuğun şerefinin farkında olun. Ama inşallah sizin arkanızdan kimse o koltuğu borçlu olduğunuz birisi olduğunu söylemez. Bu borç sadece Türk milletinedir, seçmeninedir” dedi.

Haberin Devamı

AK PARTİ’DEN TEPKİ

AK Partililer, Bülent Arınç’ın partisine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekillerinden Naci Bostancı, “Sevabıyla günahıyla her şeye ortak” derken, Bülent Turan, “ ‘Yola beraber çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen hem yolunu kaybedersin hem de dostunu’ demiş büyükler”  dedi. 

Günahıyla, sevabıyla her şeye ortak

MANİSALI LAWRENCE

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ise Twitter hesabından, ‘Manisalı Lawrence’ın son çırpınışları ama faydasız; siyasî cenazeleri dikkate almıyoruz” tepkisi verdi.

Hilal Kaplan, Bülent Arınç’ın “Fuat Avni evliya gibi adam” sözünü de paylaşarak, “trolün hası” yorumunda bulundu. Bülent Arınç önceki akşam, “Bazı gazetelerdeki yazarlar ki yazar demeye bin şahit ister. Bir zaman troller diyorduk, meğer bunların kadın olanları da varmış. Onlara da bizim camiada troliçe diyorlar. Bu troliçelerin bazıları başlarındaki o güzel örtüleriyle mesala Başbakan bir kitapçıya girmiş. Bu troliçelerden bir tanesi; ‘Senin gittiğin kitabevi var ya. Taraf gazetesinin patronun yayınevi, yarın ertesi gün de Sözcü’ye gidersin.’ Bunu Başbakan’a karşı söylüyorlar” demişti.

Haberin Devamı

Günahıyla, sevabıyla her şeye ortak

ALLAH’IN SOPASI YOK

Arınç’ın sözleri Meclis Genel Kurulu’nda da tartışıldı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Arınç’ın, Dolmabahçe mutabakatından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisinin olduğuna ilişkin sözlerini anımsatarak, “Allah’ın sopası yok” dedi. AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Allah’ın sopası var, devamlı CHP’nin başına vuruyor” diye tepki verirken, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de, “‘Biliyor olabileceğini tahmin ediyorum’ diyor. O, onun tahmini, o onun beyanı” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!