'Günaha Son Çağrı' Bulgaristan'ı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Günaha Son Çağrı Bulgaristanı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2002 15:09

Yunanlı yazar Nikos Kazancakis`in romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Martin Scorsese`nin yaptığı, Hz. İsa`nın yaşamının anlatıldığı Günaha Son Çağrı (The Last Temptation Of Christ) adlı film Bulgaristan`ı karıştırdı. Hz. İsa`nın hayatının farklı bir şekilde yorumlandığı film, Bulgaristan Ortodoks Kilisesi Yüksek Senodu`nun sert tepkisi üzerine Bulgaristan Devlet Televizyonu`nun (BNT) yayın programından çıkarıldı.

Haberin Devamı

Yüksek Senodun yayımladığı protesto bildirisinde, Nikos Kazancakis`in yazdığı bu kitap yüzünden Yunanistan Ortodoks Kilisesi tarafından aforoz edildiği belirtilerek, kitabın, dolayısıyla filmin din tarihi gerçeklerine tamamen aykırı olduğu öne sürüldü.  

Günaha Son Çağrı adlı filmin, İtalya, Yunanistan ve Rusya`da da gösteriminin yasaklandığının hatırlatıldığı bildiride, dinler tarihinin çarpık bir şekilde ortaya konduğu eserlerin, dinler ve toplumlar için son derece tehlikeli olduğu belirtildi.  

Kilisenin tepkisi üzerine, Bulgaristan Devlet Televizyonu filmi yayımlamama kararı aldı. Ancak BNT`dan yapılan açıklamada filmin geçici bir süre için yayından kaldırıldığı ve filmin ileri bir tarihteekrana gelebileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!