Gün Sazak anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gün Sazak anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 14:24

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “içinde bulunduğumuz siyasal ortamın kriz ve gerilimlere teslim edildiği, devlet imkanlarının yakınlara, akrabalara ve yandaşlara peşkeş çekildiği bu marazi dönemde Sazak Bey'in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE ANMA TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Bahçeli, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın ölümünün 28. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde düzenlenen “Gün Sazak ve Şehitlerimizi Anma Günü” törenine katıldı.

Bahçeli, Sazak köyünde, Eskişehir Ülkü Ocakları üyelerinin el ele tutuşarak oluşturduğu kordondan makam otomobiliyle geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan gençler, Bahçeli geçerken bozkurt işareti yaptı.

Bahçeli, aracından inerek Gün Sazak'ın mezarına kadar yürüdü. Burada okunan Kur-an'ı dinleyen Bahçeli, dua etti ve kırmızı, beyaz karanfiller bıraktığı Gün Sazak'ın mezarına su döktü. Bahçeli, beraberindeki Grup Başkanvekili Oktay Vural ve milletvekilleriyle tören alanına geldi. Burada Gün Sazak için okunan mevliti dinleyen Bahçeli, yaptığı konuşmada “inancı, imanı, kararlılığı ve cesaretiyle bir devre damgasını vuran ülkü davasının nadide şahsiyetlerinden Gün Sazak'ın şehit edilişinin 28. yılında bir araya geldiklerini” söyledi.

Haberin Devamı

“Büyük Türk milliyetçilerinin, bedeli ne kadar ağır olursa olsun kökü dışarda olan mihraklara karşı mücadeleden asla kaçınmadığını” ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu: “Gün Sazak da ülküsüne bağlı, ilkelerine sadık bir dava adamı olarak bu odakların alçakça saldırılarına maruz kalmış ve maddi varlığı ne yazık ki erken bir zamanda aramızdan ayrılmıştır. Bir dönemin milli vicdanı olarak Türkçü tavrın ve davranışın abide temsilcilerinden Gün Sazak'ın devlet ve siyaset hayatındaki yeri doldurulamaz, değeri unutulamaz, kıymeti vazgeçilmezdir. Türk milliyetçilerinden inancı ve idealleri uğruna gözünü kırpmadan Hak'ka yürüyen Gün Sazak ve ülkü şehitlerinin aziz hatıralarının artan bir şuurla yaşaması ve gelecek nesillere aktarılmasının gerekliliği ortadadır.”

“GÜN SAZAK, AZİZ MİLLETİN İFTİHARINI KAZANMIŞTIR”

Bahçeli, Gün Sazak'ın gerek devlet yönetiminde gerekse siyasi yaşamında doğru bildiklerinden, sonucu ne olursa olsun vazgeçmeyen, inandıklarından taviz vermeyen, ilkelerinden şaşmayan mümtaz bir kişi olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı


Kısa süre icra ettiği Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevi süresince karaborsacıya, vurguncuya, yolsuzluk simsarına ve rüşvetçilere göz açtırmayan Gün Sazak'ın, aziz milletin iftiharını kazanıp MHP'nin ve Türk milliyetçilerinin yüz aklarından biri olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları dile getirdi: “İçinde bulunduğumuz siyasal ortamın kriz ve gerilimlere teslim edildiği, devlet imkanlarının yakınlara, akrabalara ve yandaşlara peşkeş çekildiği bu marazi dönemde, Sazak Bey'in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir. Dün gayrimilli unsurların Türk milletine yönelik tasallut girişimine karşı verdikleri onurlu ve muhteşem mücadelenin ne anlama geldiği üzerinde bugün mutlaka düşünülmesi ve sonuçlar çıkarılması, karşılaşılan yeni sorunlarla mücadelede yararlı olacaktır.
Bilinmelidir ki aziz milletin mukaddes varlığına kastetme aymazlığına kendini kaptıranlara geçmişte tarihi bir cevap veren Türk milliyetçileri bugün ve yarın da aynı kararlılığı gösterecek cesaret ve güce ziyadesiyle sahiptir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!