Gümüşhane'de şehit düşen komando er toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanede şehit düşen komando er toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 19:26

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Kırıklı köyü kırsalında, arazi aramasından dönen güvenlik güçlerine terör örgütü PKK üyelerinin ateş açması sonucu şehit düşen Komando Er Basri Aslan'ın cenazesi, Denizli'nin Çameli ilçesinde toprağa verildi.

Denizli merkezdeki törenin ardından Aslan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere doğum yeri olan Çameli ilçesine bağlı Yaylapınar köyüne götürüldü. Cenazenin geçtiği güzergahlarda bulunan ilçe, belde ve köylerin bayraklarla donatıldığı görüldü.

Yaylapınar'da şehidin ailesini ziyaret eden Denizli Valisi Hasan Canpolat, başsağlığı diledi. Canpolat, ayrıca ailenin ihtiyaçlarının karşılanması için yetkililere talimat verdi.

Son kez baba evine getirilen şehit Komando Er Aslan için bir cenaze namazı da köyünde kılındı. Namazı, İl Müftüsü Mehmet Köse'nin kıldırdı.

Daha sonra Aslan'ın cenazesi Yaylapınar'da köy mezarlığında toprağa verildi. Törene 11. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayfun Aksatan, Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Aleybeyoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Öte yandan, Denizli Belediyesi ile Dosteli Derneği'nin bu akşam düzenleyeceği ilan edilen Coşkun Sabah konseri, şehit cenazesi nedeniyle iptal edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!