Gümrük personeline "online eğitim"

Güncelleme Tarihi:

Gümrük personeline online eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 11:00

İnternet kullanımının hızla yaygınlaşmasıyla, bir çok kurum, kuruluş meslek içi eğitimlerini bilgisayar üzerinden yaparak en başta zamandan ve bir çok yönden tasarruf ediyor.

Edirne Gümrük ve Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü de bu teknolojik hizmet içi eğitimlere yer veren kurumlar arasına girdi. Edirne Gümrük ve Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü internet sitesi aracılığıyla yayımladığı yönergelerde çalışanlarına yapmaları ve yapmamaları gereken hususları mini bir eğitimle aktarıyor.
Başmüdürlük tanıtımının yapıldığı, duyurularının yayınlandığı, edirnegumruk.gov.tr adresinde bir süre önce, başmüdürlük ve bağlantı idarelerinde çalışan personelin, görevlerini yaparken araç sürücüleri, yolcular ve muhatap oldukları diğer kişilere karşı davranışlarında önemli noktaların neler olduğunu, görev mahallerinde dikkat edilmesi gereken hususları vurgulamak üzere bir slaytın hazırlandığı duyuruldu.

İnternet sitesine girerek, belirtilen slaytı izleyen gümrük çalışanları, “gizlilikten, kibarlığa, nezaketten, yasaklara” pek çok konudaki uyarıları öğreniyor.
“Küçük hatırlatmalar” başlığıyla giriş yapılan slaytta, “Bizler bir bütünün parçasıyız, o bütün Türkiye'dir. Yaptığımız güzel işler önce bize, sonra
kurumumuza ve daha sonra ülkemize mal olur. Kötü şeylerde öyle” cümlesiyle  çalışanların bir takım olduğunu ve yapılan güzellik ve çirkinliklerinde ülkeye mal olacağı belirtiliyor.

Kibarlığın en büyük erdem olduğu belirtilen bir başka slaytta da , “Hoşgeldiniz, size nasıl yardımcı olabilirim, üzgünüm, özür dilerim. Sizin için ne yapabilirim” cümlelerinin sihirli cümleler olduğu ve bunu tüm çalışanların kullanması gerektiği hatırlatılıyor. Bilgisayarlardan radyo dinlemenin ve televizyon izlemenin yasak olduğu ifade edilen hatırlatmalarda, “aslan yattığı yerden belli olur” başlığıyla sunulan bir başka sayfada da çalışanların çalıştıkları mekanı temiz tutmaları isteniyor.
Çalışanlara yönelik hazırlanan 15 sayfalık slayt, yaklaşık 5 dakika sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!