Gültepeliler saldırıyı protesto için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Gültepeliler saldırıyı protesto için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 23:36

Kağıthane'de dün akşam 2 kişinin öldüğü silahlı saldırının "uyuşturucu çeteleri" tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden bir grup Gültepeli vatandaş, protesto amacıyla yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Yapılan basın açıklamasında da, çetelerin sivil toplum kuruluşlarını kendilerine engel olarak gördüğü için saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

Kağıthane Dernekler Platformu üyesi bir grup, silahlı saldırıyı protesto etmek için saat 20.30 sıralarında Gültepe Talatpaşa Caddesi üzerindeki Harmantepe Meydanı'nda toplandı. Ellerinde 'Uyuşturucuya Hayır' yazılı pankart taşıyan grup üyeleri, Gültepe Kültür Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Dün akşam 2 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıdan uyuşturucu çetelerini sorumlu tutan grup, yürüyüş boyunca 'Çeteler silinsin / Gültepe temizlensin', 'Gültepe uyuma / Evladına sahip çık', 'İslam'a uzanan eller kırılsın' ve 'Susma haykır / Uyuşturucuya hayır' şeklinde slogan attı.
Polis, eylem boyunca cadde üzerinde ve kültür merkezi çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Gültepe Kültür Merkezi önünde sona eren protesto yürüyüşünün ardından, Yıldırım Beydemir grup adına basın açıklamasını okudu. Gültepe'de uyuşturucu çetelerinin türediğini söyleyen Beydemir, bu çetelerin sivil toplum kuruluşlarını kendilerine engel olarak gördüğünü savundu.

Yaşanan silahlı saldırıdan söz konusu çetelerin sorumlu olduğunu öne süren Beydemir, “Bu çetelere mensup 30-40 kişi Ayışığı Derneği'ne baskın yaptı. Biz Gültepe halkı olarak ne şimdi ne de bundan sonra bu ve benzeri çetelerin mahallemizi esir almasına asla izin vermeyeceğimizi bütün halkımızın bilmesini istiyoruz. Bu uğurda her türlü meşru ve yasal haklarımızı kullanarak çocuklarımızı uyuşturucu ve kumar çetelerine kaptırmayacağımızı ilan ediyoruz" diye konuştu.
Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!