Gülseren Özdemir kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Gülseren Özdemir kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 13:05

Gülseren Özdemir, 1 Ocak 1948 tarihinde, Isparta’da dünyaya geldi. Babasının devlet memuru olmasından dolayı ilk, orta ve lise eğitimini birçok farklı ilde devam ettirdi. İlkokul eğitimine İzmir Alsancak İlkokulu’nda başlayarak (şimdiki ismi Alsancak Melih Özakat İlkokulu), Malatya Sümer İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokul 2. sınıfa kadar Malatya Sümer Ortaokulu’nda eğitimine devam eden Özdemir, ortaokulu Sivas’ta tamamladı. Lise 2. sınıfa kadar Sivas’ta eğitimine devam ederek İzmir Kız Lisesi’nden mezun oldu.

Haberin Devamı

Lise mezuniyetinin ardından çok istediği makine mühendisliği bölümünü kazanarak Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi (şimdiki adı Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi)’nde lisans eğitimine başladı. Eğitimi sırasında tanıştığı okul arkadaşı Nihat Özdemir ile 10 Haziran 1972 tarihinde dünya evine girdi. 1974 yılında kızı Ebru Özdemir’i, 1976 yılında ise oğlu Batuhan Özdemir’i Ankara’da dünyaya getirdi. 

Lisans eğitimi sonrasında Ankara’da Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde asistanlık yaparak akademik kariyerine başlayan Özdemir, bu dönemde Ege Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. Ankara’da yerleşik iken, her hafta bir yandan İzmir’e gidip gelerek yüksek lisans eğitimini tamamladı ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak akademik kariyerine devam etti.

Eğitim ve çalışma hayatı boyunca sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden ve vakıf projelerinde yer almaya özen gösteren Özdemir, emeklilik döneminde de Mehmetçik Vakfı’nda gönüllü faaliyetlerini devam ettirdi, aynı zamanda başarılı ve ihtiyaç sahibi birçok öğrenciye burs sağladı. Bunların yanı sıra Ankara Atatürk Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ve birçok farklı yurtlara ilişkin gönüllü faaliyetlerini sürdürdü.

Gülseren Özdemir, 23 Ocak 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

BAKMADAN GEÇME!