Gülhane Parkı'nda duvar çöktü: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Gülhane Parkında duvar çöktü: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 22:34

İstanbul’un tarihi parkı Gülhane’de çay bahçesinin bitişiğindeki duvar yıkıldı. Göçükten 5 kişi yaralı çıktı. 2 kişi ise yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

GÜLHANE Parkı’nın Sarayburnu tarafındaki duvarların üzerinde kurulu ‘Setüstü’ isimli çay bahçesinde öğle saatlerinde, 3’üncü sıra duvar, tonlarca toprakla birlikte çöktü. 7 kişi göçük altında kaldı. 3’ü kendi imkânları ile toprağın altından çıktı. Ekipler 2 yaralıyı daha toprak altından çıkardı. Yaralılardan  Gülben Aydın, Gökçe Çataloluk Asal, Barkın Asal çevrede bulunanların araçlarıyla hastanelere kaldırıldı. Yıkılan surları kaldırmakta güçlük çekilince vinç çağrıldı. Vinç yardımıyla blok halinde yıkılan duvar kaldırılınca önce bir kadın cesedi çıkarıldı. Ekipler daha sonra kalan blokun bir kısmını kırarak ikinci cesede ulaştı. Bu kişinin üzerinden İsa Kılıç adına düzenlenmiş kimlik çıktı. 

Gülhane Parkında duvar çöktü: 2 ölü

Haberin Devamı

‘AĞAÇ İKİYE BÖLÜNDÜ’

Olay anında kafeteryada çay içtiğini söyleyen görgü tanığı Ender Yazıcıoğlu “Bahçede deniz tarafında 2-3 masada insanlar oturuyordu. Birden yanımızdaki büyük ağaç çatlamaya başladı. İkiye bölündüğünü gördüm. Sonra zemin birden çöktü ve o masalarda oturan insanlar aşağıya yuvarlandı. İki tane kız tam düşerken orada bir şeye tutunup geri çıktı. Yukarıdan göçüğe baktığımda 4 kişiyi gördüm. Bacakları falan toprağın altındaydı” dedi.

Niye yıkıldığı araştırılıyor

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, Gülhane Parkı’na gelerek göçüğün meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Vali Şahin, “Arkadaşlar incelemelerden sonra yıkılma sebebini de ortaya çıkaracaklardır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!