Güler üç kritik imza sonrası istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Güler üç kritik imza sonrası istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 12:30

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu sabah istifa etti.

Haberin Devamı

Bakan Güler'in, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda oğlu Barış Güler'in önce gözaltına alınıp, ardından tutuklanmasıyla birlikte, bir haftadır "istifa" beklentisi vardı.

Güler üç kritik imza sonrası istifa etti
Operasyondan tam bir hafta sonra istifa eden Bakan Güler, bu süre zarfında üç çok kritik imza attı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ VE DAİRE BAŞKANLARI ATAMASI

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başladıktan sonra 150'ye yakın polis müdürü ile, 400'den fazla polis memurunun görev yerleri değişti.

Ancak bu atamalar, Bakan Güler'in talimatıyla yapılsa bile, resmen imzayı, ilgili emniyet mensuplarının görev yaptığı illerin valileri attı.

Yani, mesela İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürleri de, ilçe emniyet müdürleri de, polis memurları da, görevden alınırken de, yeni göreve atanırken de, imzalar hep Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından atıldı.

Ancak İçişleri Bakanı Muammer Güler'in bu süreçte bizzat attığı imzalar da oldu;

Güler, üç kritik imza attı;
* İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın görevden alınması- Hüseyin Çapkın resmen "merkez valisi" sıfatını taşıyordu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne de, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasıyla atanmıştı. Çapkın, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun hemen ardından, "Bakan oluru ile", yani İçişleri Bakanı Muammer Güler'in imzasıyla görevden alındı.

* Aksaray Valisi Selami Altınok'un, Hüseyin Çapkın'ın yerine İstanbul Emniyet Müdürü olarak vekaleten görevlendirilmesi- Selami Altınok'un, vekaleten İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanması da yine "Bakan oluru" yani, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in imzasıyla gerçekleşti.

* Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 14 daire başkanının görev yerlerinin değiştirilmesi- Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Başkanlık atamaları da İçişleri Bakanı'nın "oluruyla" gerçekleştiriliyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de 14 daire başkanı (Teftiş Kurulu Başkanlığı, Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, Asayiş Dairesi Başkanlığı, Güvenlik Dairesi Başkanlığı, Kriminal Dairesi Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Haberleşme Dairesi Başkanlığı, Koruma Dairesi Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı ile Arşiv ve Dökümantasyon Dairesi Başkanlığı) görevden alındı, yerlerine yeni isimler atandı. Tüm bu atamalar da, yine "Bakan oluru", yani İçişleri Bakanı Muammer Güler'in imzasıyla gerçekleşti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!