Gül'e ‘Kredi kartı borcumu ödeyemiyorum’ serzenişi

Güncelleme Tarihi:

Güle ‘Kredi kartı borcumu ödeyemiyorum’ serzenişi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2009 14:43

Cumhurbaşkanı Gül, dün İzmir'deydi, bugün de Edirne'de. Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlar Cumhurbaşkanı'nı gördükleri her yerde şikayetlerini dile getiriyorlar. Dün İzmir'de Sinem Örsçek, Cumhurbaşkanı'nı protesto edip ve iş istedi. Genç kızın tepkisini hoşgörüyle karşılayan Gül, yardım sözü verdi. Bugün de Edirne'de 5 bin TL kredi kartı borcu ödeyemediği için 21 bin TL'ye çıkan bir kuaför Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN EDİRNE GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Edirne Valiliği çıkışında önüne çıkarak, ekonomik kriz nedeniyle işleri bozulan ve ödeyemediği 5 bin TL kredi kartı borcu 21 bin TL'ye çıkan kuaför Ruşen Terlemez'in sorunu ile ilgilenme sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'dan karayolu ile saat 11.20'de Edirne'ye geldi. Edirne Valiliği önünde Vali Mustafa Büyük ve 54'üncü Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül'e daha sonra Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri 8 yaşındaki Elif Nil Kurt ve 9 yaşındaki Kıraç İzgin tarafından çicek verildi. Çiçekleri alan Cumhurbaşkanı Gül, “Çiçekler çok güzel. Nil kadar güzel” dedi. Daha sonra polis tören mangasını denetleyen Cumhurbaşkanı Gül burada ilin sorunları hakkında Vali Mustafa Büyük'ten brifing aldı.

FAYTON GEZİNTİSİ İSTEDİ

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın da eşlik ettiği gezide Vali Mustafa Büyük tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e ‘Edirne faytonu’ maketi armağan edildi. Gül, bunun üzerine “Çok güzel. Bunun aslı ile gezmek isterim. Karaağaç'a doğru bir gezinti yapardık” dedi. Vali Büyük bunun üzerine Cumhurbaşkanı Gül'e bir sonraki gelişinde fayton ile gezinti sözü verdi. Üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunun Edirne'nin meşhur badem ezmesini ustası Arif Meriç'ten alan Cumhurbaşkanı Gül, “Çok güzel olmuş, bir tanesine de iki gül işlemişsiniz” dedi. Edirnespor Başkanı, Ahmet Çığırdaşman da Cumhurbaşkanına üzerinde ismi bulunan forma armağan etti.

KREDİ KARTI MAĞDURU YARDIM İSTEDİ

Gül, Edirne Valiliği'nden çıkarken koruma duvarını aşan ‘kredi kartı mağduru' Ruşen Terlemez, koruma duvarını aşarak Cumhurbaşkanı'nın yanına yaklaştı. Kuaförlük yapan ve esnafın çok zor durumda olduğunu söyleyen Terlemez, “Çok zor durumdayım. İşler bozulunca ödeyemediğim 5 bin TL'lik kredi kartı borcum 21 bin TL'ye çıktı. Lütfen yardım edin” diyerek yardım istedi. Terlemez'i dinleyen Cumhurbaşkanı Gül sorunla ilgilenme sözü verdi.

Valilikten ayrılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Karargahı'na geçti. Burada Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen tarafından törenle karşılanan Gül, garnizon şeref defterini imzaladı. Garnizon Komutanlığı'ndan makam otomobiliyle ayrılan Cumhurbaşkanı Gül yol kenarında bekleyen ve kendisine el sallayanları gövünce araçtan indi. Halkın elini sıkması üzerine yanlarına giden Cumhurbaşkanı Gül, “Nasılsınız?” diye sorusuna, “İyiyiz” yanıtını aldı.

SELİMEYE’Yİ GEZDİ

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte Selimiye Camii'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, Mimar Sinan'ın ustalık eseri hakkında bilgi aldı. Camii girişi ve çıkışışında halkın sevgi gösterisinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Gül daha sonra yürüyerek Edirne Belediyesi'ne gitti. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül daha sonra belediye binası önünde bekleyenleri selamlayarak ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!