Gül'e İzmir'de yaşayan dayıdan tam destek

Güncelleme Tarihi:

Güle İzmirde yaşayan dayıdan tam destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2007 16:02

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, Köşk'e aday gösterilmesi, İzmir'deki akrabalarını da sevince boğdu. Gül'ün ilkokulda bir yıl yanında kaldığı dayısı emekli memur Nazif Satoğlu, duygularını “Çok sevindim, gurur duydum, heyecanlandım” sözleriyle dile getirdi. Satoğlu, Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün türbanlı olmasının gerginlik yaratacağı yönündeki iddialara ise “Bunlar memleketi boşu boşuna kaosa sokmak için çıkarılan olaylar. Sıkıntı olmaz, olsa bile aşılır” dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül'ün ilkokul 4'üncü sınıfı yanında okuduğu İzmir'in Yeşilyurt semtindeki Akevler Sitesi'nde oturan ve 22 yıl önce pamuk baş eksperliğinden emekli olan Nazif Satoğlu, yeğeninin cumhurbaşkanlığı adaylığı haberiyle büyük sevinç yaşadı.

80 yaşındaki Nazif Satoğlu, Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını evde televizyondan öğrendiğini belirterek, “Gül'ün adaylığını beklediğim için televizyon karşısına geçtim. Duyunca çok sevindim, gurur duydum, heyecanlandım. İnsanın akrabasının cumhurbaşkanı olması kıvanç veriyor. Ancak Gül hırslı ve koltuk düşkünü biri olmadığı için kabul etmeyebileceğini de düşünüyordum. Allah devlete millete hayırlı eylesin” dedi.

Nazif Satoğlu, uysal, çalışkan, ailesine düşkün biri olarak tanımladığı Gül'ün cumhurbaşkanlığında çok başarılı olacağına inandığını vurgulayarak, “Tarafsız, adil, çalışkan, vatana millete hizmet eden biri olarak çalışacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Satoğlu, Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün türbanlı olmasının gerginlik yaratmayacağını öne sürerek, “Hayrünnisa çok hanım, kendisini bilen, memlekete hizmet için eşine yardım eden biri. Türbanın buna engel olacağını sanmıyorum. Doğal karşılanacak. Onlar aşırı bağnaz değiller. Türban gerginliğini memleketi boşu boşuna kaosa sokmak için çıkarılmış olaylar olarak kabul ediyorum. Ben 32 yıl devlete hizmet ettim. Dini bakımdan taviz vermedim bana da karışan olmadı. Kişi, vicdani, medeni ve siyasi haraketlerini uygun ortamda yaparsa sorun çıkmaz” dedi.

Satoğlu, bazı siyasi partilerin Hayrünnisa Gül'ün türban sorununu AİHM'e taşımasına tepki göstererek, “Ülkesini AİHM'e şikayet eden birinin eşi cumhurbaşkanı olacak” demesine de “Eğer bir sorun çıkacağına inansaydı, Gül cumhurbaşkanlığı adaylık teklifini kabul etmezdi” dedi.

Abdullah Gül'ün İzmir'de yaşayan diğer dayısı nörolog Prof. Dr. Ahmet Satoğlu ile kuzenleri de cumhurbaşkanlığı adayı haberiyle büyük sevinç yaşadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!