Güle güle Melek Şaban

Güncelleme Tarihi:

Güle güle Melek Şaban
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kemal Sunal'ı son yolculuğunda binlerce seveni yalnız bırakmadı. Teşvikiye Camii aşırı sıcağa rağmen doldu taştı. Melek Şaban, dualarla ve göz yaşlarıyla uğurlandı.

SİNEMANIN ‘‘Komik adamı’’ Kemal Sunal'ın cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi'nden sonra kortej eşliğinde Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Caminin avlusunu dolduran yüzlerce seveni sokaklara kadar taştı. Cenaze törenine katılan Kemal Sunal hayranları, camiye gelen sanatçıları görmek için gelen halkın arasında çocukların çoğunlukta olduğu görüldü. Teşvikiye Camii'ne gelen birçok sanatçı, tabuta ve eşi Gül Sunal'a ulaşamadılar. Bir ara aşırı sıcaktan bunalan Gül Sunal ve kızı Ezo caminin içine alındı. Gül Sunal ile kızı Ezo, cenaze namazı kılınana kadar caminin içinde kalmak zorunda kaldılar.

Atatürk Kültür Merkezi'ne gelen sanatçıların dışında Emel Sayın, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Mehmet Ali Alabora, Doğa Rutkay, Cem Yılmaz, Şener Şen, Kadir İnanır, Bülent Ersoy, Yılmaz Erdoğan, Beyaz, Tarık Tarcan, Yalçın Dümer, Erol Evgin, Berhan Şimşek, Sibel Turnagöl, Reyhan Akyüz ve Sinan Çetin gibi pek çok sanatçı ve sinemacı camiye gelenler arasındaydı. İstanbul Valisi Erol Çakır, Mehmet Ağar, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, DYP milletvekili Hayri Kozakcıoğlu gibi siyasiler de katıldı.

Başbakan Bülent Ecevit siyah bir çelenk gönderdi. Caminin etrafı özel tim ekibi, güvenlik önlemi aldı.

ALKIŞLARLA GÖMÜLDÜ

Aşırı kalabalıktan namaz sonrası cenaze camiden zor çıkartıldı. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Polis Bandosu eşliğinde cenaze arabasına konulan tabut oradan da Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülüdü.

Tarık Akan bir ara fenalaşan Ayşen Guruda'yı yatıştırırken gözyaşlarını sildi. Bülent Ersoy cenazeye beyazlar içinde katıldı. Baştan aşağa beyaz giyinen Ersoy'un başında da beyaz renkte eşarp vardı.

Hayranları mezarlığa cenazeden önce geldi. Kadir İnanır ve Tarık Akan mezarın başında bekledi. Cenazeyi karşılayan ise, Tarık Akan oldu.

Sanatçının hayranları ellerinde ‘‘Seni seviyoruz’’, ‘‘Kalbimize gömdük’’, ‘‘Seni unutmayacağız’’, ‘‘Ölümüne inanmıyoruz’’ yazılı pankartlar vardı.

Cenaze törenini sinemacı dostları 35 milimetrelik kameranın kaydettiği gözden kaçmadı. Camideki kalabalık mezarlığı da doldurdu. Aşırı sıcağa rağmen özellikle çocuklar alkışlarla tempo tutarak üzüntülerini dile getirdi. Mezarın etrafı aşırı kalabalık nedeniyle hocanın ikazlarıyla boşaltıldı. Annesi Sultan Sunal, babası Mustafa Sunal ve oğlu Ali Sunal mezara inip son bir kez daha Sunal'ın naaşına sarıldı. Türk bayrağına sarılı olan naaşı atılan çiçekler eşliğinde gömüldü. Zincirlikuyu Cami imamı ‘‘Lütfen alkışlamayalım. Alkış istemiyoruz’’ sözleriyle kalabalık sükunete davet edildi. Bir anda alkışlar sustu. Tarık Akan başta olmak üzeri tüm yakın akraba ve sanatçı arkadaşları mezarın başında ölümsüz sanatçıyı son yolculuğuna uğurladı. Çıkışta çocuklar, ‘‘Kemal'ler ölmez’’ slogan attı.

Mezarlıkta izdiham yaşandı

KEMAL Sunal'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Zincirlikuyu'daki tören aşırı izdiham nedeniyle zaman zaman aksarken, naaşı bir süre kabre indirilemedi.

Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen güçlükler yaşanan cenaze töreninde, Sunal'ın yakınları, basın mensupları ve vatandaşlar arasında da gerginlikler meydana geldi. Sunal'ın naaşını kabrine oğlu Ali Sunal ile bazı yakınları indirirken, ilk toprağı da oğlu Ali Sunal attı. Sunal'ın hemşehrileri de Malatya'dan getirdikleri toprağı kabre döktüler.

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, kızı Ezo Sunal'ın da bulunduğu törende, din görevlisi Kuran okudu. Buradaki törene Sunal'ın ailesinin yanı sıra aralarında Selami Şahin, Zeki Alasya, Ercan Yazgan, Sibel Turnagöl'ün de bulunduğu sanatçı dostları ve hayranları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!