Gül'e çivi yazılı kil tablet hediye edilecek

Güncelleme Tarihi:

Güle çivi yazılı kil tablet hediye edilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 12:50

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'e Kayseri ziyaretlerinde 4 bin yıl önce Asurlu tüccarların kullandığı çivi yazılı kil tabletin bire bir kopyasının hediye edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, yarın gerçekleştirecekleri Kayseri ziyaretleri kapsamında Kayseri-Sivas kara yolu 5. kilometresinde bulunan Kültepe Höyüğü kazı alanını ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanları Gül ve Fischer'e ziyaret sırasında kazı başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu tarafından çivi yazılı kil tablet plaketi hediye edilecek.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu,  2 ülke Cumhurbaşkanlarının Kültepe kazı merkezini ziyaretinin Kayseri ve Kültepe'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.


Cumhurbaşkanlarına ziyaret anısına 4 bin yıl önce kullanılan çivi yazılı kil tablet hediye edeceğini belirten Prof. Dr. Kulakoğlu, şöyle devam etti:
“Kültepe kazılarında çıkartılan ve Asurlu tüccarların kullandığı çivi yazılı kil tabletlerden 1 tanesinin 2 adet kopyası plaket haline getirildi. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve konuk Cumhurbaşkanı Fischer'e Kültepe kazı alanını ziyaretleri anısına bu çivi yazılı kil tablet plaketlerini hediye edeceğim. Yarım asırdan beri kazı çalışmaları devam eden Kültepe'yi ilk defa bir Cumhurbaşkanı ziyaret etmiş olacak. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün Avusturya Cumhurbaşkanı ile kazı merkezimizi ziyaret edecek olması bizim için büyük bir onur. Kültepe höyüğünün ve Kayseri'nin tanıtılması için büyük bir şans.”

Haberin Devamı

Kulakoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'den Kültepe'de çıkartılan 100 bine yakın eserin Kayseri'de sergileneceği bir “Kültepe Müzesi” yapılmasını isteyeceğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!