Güldünya cinayet davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Güldünya cinayet davasında karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2013 19:06

Güldünya Tören'in çocuğunun babası Servet Taş'ı öldürdüğü iddia edilen Mehmet Şerif Tören ile cinayette kendisine yardım ettiği öne sürülen Şahin Ilık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Kardeşleri tarafından 2004'te evlilik dışı çocuk dünyaya getirdiği gerekçesiyle öldürülen Güldünya Tören'in çocuğunun babası Servet Taş'ı öldürdüğü iddia edilen Mehmet Şerif Tören ile cinayette kendisine yardım ettiği öne sürülen Şahin Ilık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10. celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Güldünya Tören'in babası Mehmet Şerif Tören ve Şahin Ilık ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Şahin Ilık'ın avukatı Mecit Koşman, cumhuriyet savcısının verdiği mütalaaya katılmadıkları belirterek, şunları söyledi:

"Müvekkilim suça iştirak etmemiştir. Suça iştirak ettiğine dair açık ve net delil bulunamamıştır. Mehmet Şerif Tören, kızının yaşadığı olay neticesinde şiddetli elem sonucu cinayeti işlemiştir. Ama müvekkilim sadece Tören'i olay yerine aracıyla götürmüştür. Olayda tasarlama yoktur. Tören, Servet Taş'a ateş ettiğinde müvekkilim tepki göstermiştir. Beraatini talep ediyorum."

Mehmet Şerif Tören'in avukatı Mehmet Talat Seyhan da müvekkilinin, olayın olduğu tarihte tesadüfen olay yerine gittiğini ifade ederek, "Burada planlanmış bir şey yoktur. Maktulün daha önceden müvekkilime sarf ettiği sözler nedeniyle haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerekir" dedi.

Duruşmada son sözü sorulan sanıklardan Mehmet Şerif Tören, önceki duruşmalarda verdiği ifadelere ekleyecek bir şeyi olmadığını söyledi.

Şahin Ilık da diyecek bir şeyi olmadığını kaydetti.

Duruşmada kararı açıklayan mahkeme heyeti başkanı Ahmet Ata Uzuner, sanıklar Tören ve Ilık'ın, Servet Taş'a yönelik "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçunu işledikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.

Sanıkların duruşmalardaki iyi halini ve mahkemeye karşı saygılı tutumlarını da dikkate alan Uzuner, her iki sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Olayın geçmişi

“Evlilik dışı ilişkiden hamile kalarak çocuk dünyaya getirdiği” belirtilen Güldünya Tören, önce silahla yaralanmış, ardından da tedavi gördüğü hastanede 25 Şubat 2004'te öldürülmüştü.

Olaya ilişkin Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Güldünya Tören'in ağabeyi İrfan Tören müebbet hapis, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan kardeşi Ferit Tören ise 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Güldünya Tören'in “töre” nedeniyle öldürülmesine ilişkin, kardeşleri İrfan ve Ferit Tören'e verilen mahkumiyet kararlarını usul ve esastan bozmuştu. Yüksek mahkeme, iki gün arayla gerçekleşen silahlı saldırılar nedeniyle sanıklara ayrı ayrı ceza verilmesi gerektiğine işaret etmişti.

Bozma kararının ardından davayı tekrar gören Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi, “Güldünya Tören'i taammüden öldürmeye teşebbüs etmek” ve “taammüden adam öldürmek” suçlarından İrfan Tören'i müebbet, Ferit Tören'i de 23 yıl 4 ay hapse mahkum etmişti.

Öte yandan, Güldünya Tören'in çocuğunun babası olduğu öne sürülen Servet Taş da 14 Kasım 2011'de Sultanbeyli Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki evinden işe gitmek için çıktığı sırada silahla ateş açılması sonucu yaşamını yitirmişti.

Güldünya Tören'in babası Mehmet Şerif Tören ve Şahin Ilık, polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu, Servet Taş'ın öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!