Gül'den 'jaguarlı öğrenci' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Gülden jaguarlı öğrenci açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 10:20

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz hafta Çankaya Köşkü’nde verdiği yemeğe Jaguar marka otomobili ile katılan Öğrenci Konseyi Başkanı ile ilgili değerlendirme yaptı.

Haberin Devamı

Gül, öğrencinin Jaguarı olmasının ya da hiçbir şeyi olmamasının kendisini ilgilendirmediğini belirterek, “Öğrencilerin bileceği bir iş. Ona ben bakmam. Cumhurbaşkanı kimleri davet eder? Kimleri muhatap alması gerekir? Bir Cumhurbaşkanının davet edeceği öğrenci konseyi başkanıdır” dedi.

İki günlük resmi ziyaretler için Yemen’e giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’den Yemen’e Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaretini gerçekleştirecek olan Gül, “Karşılıklı ziyaretlerin ününü tarihi ve kültürel bağlarımızdan alan dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin ivme kazanmasına vesile teşkil edeceğine inanıyorum” dedi. Gül ayrıca, ziyarette Yemen’de şehit düşen Türk askerleri anısına inşa edilen Türk Şehitliği’nin de açılışını yapacaklarını kaydederek bu şehitliğin Türk Yemen dostluğunun bir nişanesi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

"JAGUAR"LI ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRMESİ

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz hafta ‘Çankaya Sofrası’nda Ankara’daki üniversite öğrencilerinin temsilcileri ile bir araya gelen Gül’e, davete Jaguar marka arabası ile gelen Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel ile ilgili değerlendirmesi soruldu. Gül Öğrenci konseyi başkanlarının fakülte temsilcileri tarafından yani öğrenciler tarafından seçildiğine vurgu yaparak, “Seçtikleri kişinin jaguarı olur veya hiçbir şeyi olmaz burslu öğrenci olur devlet bursu ile hayatını kazanır. Bu bizim karışacağımız bir şey değil. Bu öğrencilerin bu seçim süreci içerisinde verdikleri karar öğrencilerin bileceği bir iş. Ona ben bakmam. Cumhurbaşkanı kimleri davet eder. Kimleri davet etmesi gerekir. Kimleri muhatap alması gerekir. Böyle açık bir süreç içinde herkesin aday olarak seçildiği konsey başkanlarını mı davet eder. Yoksa çok sayıda dernek var. Çok sayıda farklı farklı düşüncede gruplar var bunların hepsi de yasal olabilir, değerli de olabilir. Bir Cumhurbaşkanı’nın çağıracağı öğrenci konseyi başkanlarıdır” dedi. Gül öğrencilerle görüşmesinin ardından YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmesinde ise, öğrencilerin sorunlarını aktardığını önümüzdeki günlerde diğer şikayetlerle ilgili muhataplarla da görüşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

"HERKESİN YARGI REFORMUNA DESTEK VERMESİ GEREKİYOR"

Cumhurbaşkanı Gül, tutukluluk sürelerine ilişkin bir süredir devam eden tartışmalara ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Türkiye’de bir yargı reformunun köklü bir ihtiyaç olduğu yanıtını verdi. Gül şöyle devam etti:

“Yargı reformu deyince de gayet açık yargı sürecinin hızlandırılması yargının ihtiyaçlarının karşılanması, hakimlerin savcıların hepsinin. Kanunlarımızın yasalarımızın daha modernleştirilmesi bütün bunlar yargı reformunun içerisine giriyor. TBMM’de yaptığım konuşmamda da söyledim; yargı reformunun gecikmesinden dolayı ki adım adım görüyorsunuz bunlar da gerçekleşiyor. Birçok haksızlıklar yanlışlıklar da ortaya çıkıyor. Bunların giderilmesi için bunların süratle el birliği içerisinde yapılması gerekir. Türkiye’de tutukluların sayısının hükümlülerden çok olduğunu söylüyoruz. Böyle bir şey Türkiye’ye yakışmayan bir şey. Ayrıca tutukluluk sürelerinin uzaması büyük haksızlıklara sebep oluyor. Bütün bunların giderilebilmesi için, köklü bir şekilde sürekli bir şekilde giderilmesi için herkesin el birliği içinde bu yargı reformuna katkı vermesi gerekiyor.” 

Haberin Devamı

   

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!