Gül'den CHP'ye 29 Ekim yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Gülden CHPye 29 Ekim yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 11:54

Cumhurbaşkanı Gül, Karabük Valiliği'nde gazetecilerin CHP'nin 29 Ekim resepsiyonunu boykotu etmesiyle ilgili sorularına ''Orada görürsünüz. Bunlar Ankara'da görüşülecek konular'' yanıtını verdi. Gül, Karabük'ün ilçesi Safranbolu'ya geçtiğinde ise bir piyango bileti satıcısının ısrarı ile karşılaştı. Gül, bileti kendisi almadı, aldırdı.

Haberin Devamı

GÜL'Ü 'KALPAKLILAR' KARŞILADI / Foto Galeri

Gül, Karabük'teki temasları çerçevesinde ilk olarak valiliğe geldi. Burada vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Gül, valiliğe gelişinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in babası Abdullah Şahin ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra valiliğin merdivenlerinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Karabük'e daha önce de davet edildiğini ve bugün bu ziyareti gerçekleştirmekten dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. Gün içerisinde de vatandaşlarla sık sık bir araya geleceğini ve sorunlarını dinleyeceğini ifade eden Gül, çeşitli konularda da eksiklerin giderilmesi için talimatlar verileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül, daha sonra valilik makamında Karabük Valisi İzzettin Küçük ile bir araya geldi. Karabük'ün demir çelik hamlesinin başladığı bir il olduğuna işaret eden Gül, demir çelik sanayisinin, kalkınma ve gelişmenin sembolü olduğunu vurguladı.

Sanayi hamlesinin başladığı illerden biri olan Karabük'ün öne çıktığını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, ekonominin belkemiğini oluşturan sektörlerden olan demir çeliğin, Türkiye'nin güçlü olması için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Karabük'ün geliştiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Gül, ilin ulaşımının ilerlediğini, üniversitenin faaliyetleriyle de bir eğitim merkezi hamlesi yapılacağına inandığını söyledi.

Karabükspor'un Spor-Toto Süper Lig'de mücadele ettiğini anımsatan Gül, “Sporda da büyük hamle yaptınız, tebrik ederim. Bazen spor, futbol Türkiye'de ilgiyi öne çıkarıyor” diye konuştu. Gül, Karabükspor'un Süper Lig'de yer almasıyla birlikte ile ilginin artacağını ve gelen ziyaretçi sayısının fazlalaşacağını ifade etti.

29 EKİM RESEPSİYONLARI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin, “29 Ekim resepsiyonları konusundaki iddialara ilişkin bir yorum yapacak mısınız?” sorusuna, “Görürsünüz orada” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Gül, aynı gazetecinin, “MHP ve CHP'nin, yargıdaki tartışmalarla ilgili kendisini göreve çağırdıklarını” anımsatması üzerine de “Onlar Ankara'da konuşulacak konular” dedi.

SAFRANBOLU'YU GEZDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karabük Valiliği ziyaretinin ardından Karabük Belediye Başkanlığı’na geçti. Belediye önünde toplanan vatandaşları selamlayan Gül, MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin makamına geçti. Başkan Vergili, Gül’e vazo ve ‘Abdullah Gül’ yazılı Karabükspor forması hediye etti. Gül, buradan tarihi mimarisi ile ünlü Safranbolu İlçesi’ne geçti.

Safranbolu'daki Köprülü Mehmet Paşa Camii’nde cuma namazını kılan Gül, çıkışta ilçedeki Eski Çarşı’yı gezdi. Çarşının girişindeki yemeniciye giren Gül’e, küçükken geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyebilen yemenici ustası 43 yaşındaki Erhan Başkaya, biri eşi Hayrünnisa Gül için olmak üzere iki çift yemeni hediye etti. Gül, daha sonra çarşıdaki bir kahveye girerek, vatandaşlarla sohbet etti. Gül, ardından çarşıdaki diğer esnafı gezip, sohbet etti.

Haberin Devamı

BİLETİ ALMADI, ALMADI

Gezi sırasında bir kadın esnafın ikram ettiği lokumu yiyen Gül’e, bu sırada yanına gelen bir Milli Piyango bileti satıcısı bilet satmak istedi. Bilet almayan Gül, yanındakilere dönerek, “Burada kim şanslı” dedi. Kalabalık arasında yer alan bir korumanın satıcıdan bilet almasının ardından, Gül ve beraberindekiler geziye devam etti.

Eski Çarşı’ya hayran kalan Gül, daha sonra tarihi Cinci Han Konağı’nda öğle yemeği yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!